ΤΟΠΙΚΑ

Στις 21 Μαΐου αρχίζουν οι εξετάσεις

στις-21-μαΐου-αρχίζουν-οι-εξετάσεις-851206

Στις 17 Μαΐου θα λήξουν φέτος τα μαθήματα στα γυμνάσια, ενώ οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις θα αρχίσουν στις 21 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι και τις 18 Ιουνίου.
Τα μαθήματα στα ημερήσια και εσπερινά γενικά λύκεια θα λήξουν στις 16 Μαΐου.
Όσον αφορά τις απολυτήριες εξετάσεις στα ημερήσια γενικά λύκεια, θα αρχίσουν στις 19 Μαΐου και οι προαγωγικές εξετάσεις των μαθητών α΄και β΄τάξεων, θα αρχίσουν στις 21 Μαΐου.
Οι εξετάσεις των μαθητών της τρίτης τάξης για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας, δηλαδή μαθητές με αναπηρία τουλάχιστον 67% με θέματα του οικείου συλλόγου διδασκόντων θα διεξαχθούν μέχρι και τις 18 Ιουνίου, ενώ οι εξετάσεις των μαθημάτων της τρίτης τάξης που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διεξαχθούν απο τις 5 μέχρι και τις 18 Ιουνίου.
Οσον αφορά τα εσπερινά γενικά λύκεια, οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις όλων των τάξεων θα αρχίσουν στις 21 Μαΐου 2007, οι δε εξετάσεις των μαθημάτων της δ΄τάξης που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα γίνουν απο 5 μέχρι και 18 Ιουνίου.
Οσον αφορά τις εξετάσεις των Τεχνικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (ΤΕΕ) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ), ορίζεται ότι τα μαθήματα της α΄τάξης των ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ και της β΄τάξης του α΄και β΄κύκλου των ημερήσιων και εσπερινών ΤΕΕ θα λήξουν στις 16 Μαΐου.
Οι προαγωγικές εξετάσεις της α΄τάξης των ΕΠΑΛ θα διεξαχθούν απο τις 18 Μαΐου μέχρι 11 Ιουνίου. Οι πτυχιακές εξετάσεις του α΄κύκλου σπουδών ημερήσιων και εσπερινών ΤΕΕ θα διεξαχθούν απο τις 17 Μαϊου μέχρι και 11 Ιουνίου ενώ οι πτυχιακές εξετάσεις του β΄κύκλου ημερήσιων και εσπερινών ΤΕΕ θα διεξαχθούν απο τις 17 μέχρι και τις 31 Μαϊου.

Φοιτητές
Στις σχολές επέστρεψαν χθες φοιτητές και πανεπιστημιακοί, ενώ αρκετές σχολές συνεχίζουν τις καταλήψεις.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διπλές εξεταστικές και παράταση των μαθημάτων μέχρι τον Ιούλιο ώστε να αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες.
Οι φοιτητές σχεδιάζουν για αυτές τις ημέρες αποκλεισμούς κεντρικών δρόμων, όπως επίσης και του υπουργείου Παιδείας την Παρασκευή, ενώ κάνουν λόγο και για νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα εντός της εβδομάδος.
Ο κίνδυνος απώλειας του εξαμήνου, πάντως, είναι μεγάλος και σε αρκετές περιπτώσεις οι αποφάσεις για εξεταστική στο τέλος του προγραμματισμένου εξαμήνου (σε ορισμένα τμήματα από τα τέλη Μαΐου) και όχι λίγο αργότερα ή τον Σεπτέμβριο, δημιουργούν εντάσεις και τριβές στις σχολές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου