Η Urbanact μεταμόρφωσε ένα ακόμη κτίριο στη Νέα Ιωνία [photos]

Τελευταία ενημέρωση: 2017-10-13, 10:25:41
Η Urbanact μεταμόρφωσε ένα ακόμη κτίριο στη Νέα Ιωνία [photos]

H Urbanact μεταμορφώνει το Βόλο στην πρώτη πόλη στην Ελλάδα με Ανοιχτό "Μουσείο" Δημόσιων Τοιχογραφιών, με πάνω από 35 μεγάλες δημόσιες τοιχογραφίες, διάσπαρτες στον αστικό ιστό της πόλης.

Η Urbanact πρόσθεσε ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ για μια πιο όμορφη πόλη, δημιουργώντας πλέον την πρώτη πόλη στην Ελλάδα που φιλοξενεί πάνω από 35 μεγάλες τοιχογραφίες σε δημόσιο χώρο, από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες.

Η παρούσα τοιχογραφία υλοποιήθηκε από τον Έλληνα καλλιτέχνη Taxis, σε μια από τις εργατικές κατοικίες στην περιοχή "Κουφόβουνο" στη Νέα Ιωνία, επί της οδού Παπαρήγα. Ο τίτλος του έργου “October”.

Το κτίριο πριν την τοιχογραφια

Οι τοιχογραφίες υλοποιούνται με την εθελοντική συμμετοχή-προσφορά των καλλιτεχνών για την πόλη του Βόλου και αποτελούν συνέχεια των προσπαθειών της Urbanact από το 2002 να παρέμβει σε δημόσιους χώρους της πόλης, να ομορφύνει σημεία, να αναπτύξει ένα διάλογο των καλλιτεχνών με τη πόλη σε μια συμμετοχική διαδικασία και να δώσει μια διαφορετική νότα και έμπνευσης στους κατοίκους.

Τέλη Οκτωβρίου παραδίδεται μία ακόμη μεγάλη τοιχογραφία από τον Έλληνα καλλιτέχνη Same84, ο οποίος είναι γνωστός στο Βόλο πέρα από τις πολλές τοιχογραφίες του σε σχολεία αλλά κυρίως για την εντυπωσιακή του τοιχογραφία στο Δημοτικό Κολυμβητήριο  του Βόλου. Οι τοιχογραφίες είναι όπως πάντα "ανοιχτές" στο κοινό που μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά την δημιουργία τους και να συζητούν με τους καλλιτέχνες.

Οι τοιχογραφίες υλοποιούνται με την χορηγία-υποστήριξη: Pellachrom, Χρώματα Κομπογιάννης Γεώργιος, Χρώματα Τσιώλης Λάμπρος, Flame, Rollex, Φιλομήλα, Χαλέβας, ΕΡΤ Βόλος. Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.  

Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία και ενημέρωση μπορείτε να επικοινωνείτε στα κάτωθι:

E: carpediemact@gmail.com

S: www.urbanact.gr

fb/ urbanact.gr

fb / zografizontasxolikaktiria

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
6
=