ΤΟΠΙΚΑ

Φοβερά προβλήματα στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας

φοβερά-προβλήματα-στα-κέντρα-υγείας-τ-277322

Σύμφωνα με το υπόμνημα που επέδωσε στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, κατά την χθεσινή επίσκεψή τους Κ.Υ. Βελεστίνου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας, Γιάννης Γατής, τα προβλήματα στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας είναι φοβερά.

Παρ’ όλες τις προσπάθειες που καταβάλλονται, υπάρχει ακόμη δυσκολία στην παραγγελία των απαραίτητων υλικών για τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας και την προμήθεια αυτών. Ακόμη, υπάρχουν προβλήματα με τη συντήρηση, την τεχνική υποστήριξη, και την ηλεκτρονική αναβάθμιση.

Τα μικροβιολογικά εργαστήρια δεν λειτουργούν σε Αργαλαστή, Ζαγορά, Βελεστίνο, Σκόπελο, ενώ σε Αλμυρό και Σκιάθο λειτουργούν μόνο για βιοχημικές εξετάσεις.

Τα Κέντρα Υγείας Αλοννήσου, Αλμυρού, Βελεστίνου Ζαγοράς δεν έχουν παιδίατρο. Στην Αλόννησο η θέση γενικού ιατρού είναι κενή και καλύπτεται από μετακίνηση από άλλα κέντρα Υγείας.

Το Κέντρο Υγείας Αργαλαστής έχει παιδίατρο αλλά μετακινείται στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Στην Αλόννησο, τον Αλμυρό, το Βελεστίνο και τη Ζαγορά δεν υπάρχει παιδίατρος.

Στην Αλόννησο είναι κενή η θέση γενικού ιατρού και καλύπτεται από άλλα Κέντρα Υγείας. Οσον αφορά στο νοσηλευτικό προσωπικό, έχει δύο κενά, ενώ έχει συνολικά τρεις οργανικές θέσεις.

Στη Σκιάθο παραιτήθηκε ένας επικουρικός χειριστής εμφανιστικών, και υπάρχει κενό στο ακτινολογικό εργαστήριο.

Σχετικά με τους συντηρητές κτιρίων, δεν υπάρχει κανένας συντηρητής παρά μόνο στο Βελεστίνο και τον Αλμυρό. Με τους διοικητικούς υπαλλήλους υπάρχει μείζον πρόβλημα στην Αργαλαστή, όπου χρέη διοικητικού υπαλλήλου εκτελεί η Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων Νέλλη Χονδρογιάννη.

Όλοι οι εργαζόμενοι εργάζονται με πείσμα να αντέξει η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην επαρχία, όπως επισημαίνεται στο υπόμνημα, όμως μερικές φορές αυτό ο αγώνας φαίνεται άνισος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου