ΤΟΠΙΚΑ

Δημιουργήσαμε κανόνες που δεν υπήρχαν

δημιουργήσαμε-κανόνες-που-δεν-υπήρχα-851206

“Μια κυβέρνηση που κινείται με αυτό τον ταχύ ρυθμό και τον διαφανή τρόπο, δείχνει πως έχει συναίσθηση της πολιτικής ευθύνης και την αποδεικνύει στην πράξη”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος ερωτηθείς στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το θέμα των ομολόγων.
“Η κυβέρνηση, έχοντας απόλυτη συναίσθηση της πολιτικής της ευθύνης, προχώρησε στην παραπομπή της υπόθεσης για πλήρη διερεύνηση στη Δικαιοσύνη, στην Αρχή Διερεύνησης του Μαύρου Χρήματος – Αρχή την οποία η κυβέρνηση θεσμοθέτησε – συζήτησε το θέμα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής με πρωτοβουλία του κ. Γ. Αλογοσκούφη και ακόμη θεσμοθέτησε κανόνες που δεν υπήρχαν ως τώρα για την κρίση και έγκριση των Διοικήσεων όλων των Ταμείων, από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την Τράπεζα της Ελλάδος”, τόνισε ο εκπρόσωπος.
Σε άλλη σχετική ερώτηση, ο εκπρόσωπος παρατήρησε ότι αν στην πορεία διαπιστωθεί ότι χρειάζονται και άλλες πρωτοβουλίες, η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να συμπληρώσει το θεσμικό πλαίσιο.
Αναφορικά με την επικείμενη ψήφιση της τροπολογίας που περιγράφει τη νέα διαδικασία επιλογής των μελών των ΔΣ των Ταμείων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «θα γίνει κρίση και επανάκριση των Διοικήσεων των Ταμείων» και θα αποφασίσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και η Τράπεζα της Ελλάδος.
Ο Θ. Ρουσόπουλος απαντώντας σε άλλες σχετικές ερωτήσεις παρατήρησε ότι «ένα μεγάλο ποσοστό των ομολόγων που έχουν εκδοθεί, έχει αγοραστεί από ιδιώτες επενδυτές» και σημείωσε, απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ότι η σύμβαση της JP Morgan για το επίμαχο ομόλογο θα δοθεί στη Βουλή.
Αναφορικά με χθεσινό δημοσίευμα των «Νέων», σύμφωνα με το οποίο δύο Ταμεία “έσπασαν” τα ομόλογά τους για να πληρώσουν συντάξεις, ο εκπρόσωπος παρέπεμψε σε σχετική δήλωση του αρμοδίου υπουργού Σ. Τσιτουρίδη. Και είπε πως «ενώ στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα αναφέρεται πως δύο Ταμεία «σπάνε τα ομόλογα», στη σελίδα, όπου συνεχίζεται το ρεπορτάζ, αναφέρεται ότι «ίσως εντός του έτους να προχωρήσουν σε πώληση δομημένων ομολόγων. Αυτό συνεπάγεται τεράστια δημοσιογραφική διαφορά, στην αντίληψη τουλάχιστον», τόνισε ο Θ. Ρουσόπουλος.
Σε ό,τι αφορά πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινώς την προσήλωσή της στην αρχή της μηδενικής ανοχής στη διαφθορά». Και σε ερώτηση περί «καταλήστευσης των δημοσίων Ταμείων», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση «εντός 3ετίας παρέλαβε τα Ταμεία με μια περιουσία αξίας 21 δισ. ευρώ και τώρα την έχει φτάσει σε 31 δισ., σημείωσε, δηλαδή, μιαν αύξηση 42,5%. Αυτό δεν λέγεται «καταλήστευση»”, τόνισε.
Εξ άλλου, σε ερωτήσεις περί του ενδεχομένου συνάντησης του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον Υπουργό Απασχόλησεης Σ.Τσιτουρίδη, ο εκπρόσωπος παρατήρησε ότι το πρόγραμμα του πρωθυπουργού ανακοινώνεται σε ημερήσια βάση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου