Β. Καλούτσα: Μεταφέρει μήνυμα ελπίδας με ορθοπεταλιές

Τελευταία ενημέρωση: 2017-10-12, 11:28:24
Β. Καλούτσα: Μεταφέρει μήνυμα ελπίδας με ορθοπεταλιές

Μήνυμα ελπίδας κατά του καρκίνου με… ορθοπεταλιές θα στείλει η Βολιώτισσα εικαστικός Βασιλική Καλούτσα, η οποία ξείνησε σήμερα, στις 9:30 το πρωί από το Δημαρχείο Βόλου, την ποδηλατοδρομία προς την Αθήνα με σύνθημα «Κύκλος Ζωής».

Συνοδευόμενη από ποδήλατο με τον Θεοφάνη Παναγιωτόπουλο και από αυτοκίνητο που θα ακολουθεί για λόγους ασφαλείας, η Βασιλική Καλούτσα θα διανύσει τη διαδρομή σε διάστημα τριών ημερών, με ενδιάμεσες στάσεις στις πόλεις της Λαμίας, της Αταλάντης και των Οινοφύτων, ενώ ο τερματισμός της ποδηλατοδρομίας θα πραγματοποιηθεί στο Μαρούσι Αττικής στις 15 Οκτωβρίου 2017.

Σκοπός της ποδηλατοδρομίας είναι να μεταφέρει μηνύματα ελπίδας, αισιοδοξίας, και δύναμης σε όλους τους καρκινοπαθείς και όχι μόνο. Πρόκειται για δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο, η οποία υποστηρίζεται από τους δήμους: Βόλου, Λαμιέων, Λοκρών, Τανάγρας και Αμαρουσίου Αττικής, καθώς και από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Κεντρικής Ελλάδας. Σε κάθε πόλη-σταθμό της ποδηλατοδρομίας θα πραγματοποιείται και μία εκδήλωση στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν αθλητικοί σύλλογοι, φορείς, αλλά και όλοι οι δημότες, προκειμένου να λάβουν και να μεταδώσουν το αισιόδοξο μήνυμα.

Στην πόλη-αφετηρία, τον Βόλο, διοργανώθηκε εκδήλωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου κατά την αποχώρηση σήμερα το πρωί της κ. Καλούτσα και της συνοδευτικής αποστολής, και θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις από τους δήμους υποδοχής στη Λαμία, την Αταλάντη, την Τανάγρα και τον τελικό προορισμό, το Μαρούσι Αττικής.

Προ της αναχώρησης της κ. Καλούτσα από τον Βόλο για το συμβολικού χαρακτήρα ταξίδι πραγματοποιήθηκαν σύντομοι χαιρετισμοί, και την έναρξη της ποδηλατοδρομίας συνόδευσαν Βολιώτες αθλητές, από την πλατεία Ρήγα Φεραίου έως το Εκθεσιακό Κέντρο του Δήμου Βόλου επί της Λεωφόρου Αθηνών.

Η Βασιλική Καλούτσα αντιμετώπισε έναν επιθετικό και μεταστατικό καρκίνο με αισιοδοξία και θετική στάση ζωής. Η κ. Καλούτσα αναφέρει ότι ο καρκίνος τη βοήθησε να αλλάξει τρόπο ζωής αλλά και να συνεισφέρει στο κοινωνικό σύνολο μέσα από ενεργή δράση, στο πλαίσιο δραστηριοτήτων του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας. Έτσι η δράση αυτή, πέρα από όνειρο ζωής μετά τη μάχη της με τον καρκίνο, έχει και φιλανθρωπικό σκοπό.

 

Ανοιχτή γραμμή στήριξης

Από προχθές έως και τις 16/10/2017 υπάρχει ανοιχτή γραμμή οικονομικής υποστήριξης για τον σύλλογο καρκινοπαθών Ν. Μαγνησίας. Όποιος επιθυμεί, έχει τη δυνατότητα να στέλνει ένα sms στο 19059 με την λέξη ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ και χρέωση 1 ευρώ. Η οικονομική υποστήριξη προς το Σύλλογο, του δίνει τη δυνατότητα με τη σειρά του να υποστηρίξει τους καρκινοπαθείς του Νομού Μαγνησίας και να συνεχίσει το έργο του.

Το πρόγραμμα της ποδηλατοδρομίας έχει ως στάσεις για δράσεις και ενημερώσεις, τη Λαμία στις 12/10, την Αταλάντη στις 13/10, τα Οινόφυτα στις 14/10, και το Μαρούσι Αττικής στις 15/10.

Τη δράση διοργανώνει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου και τη Διεύθυνση Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, με την υποστήριξη των Δήμων Λαμιέων, Λοκρών, Τανάγρας και Αμαρουσίου, ενώ χορηγική υποστήριξη της δράσης παρέχεται από έξι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Βόλου και της Μαγνησίας.

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
2
=