«Ο τουρισμός είναι η γέφυρα που δημιουργεί μεγάλη ανάπτυξη σε όλους τους τομείς». Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, σήμερα από τη Λάρισα, η Έλενα Κουντουρά, στο πλαίσιο του 4ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση. Οπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ μιλώντας ειδικά για τη Θεσσαλία η υπουργός Τουρισμού σημείωσε, ότι διαθέτει όλα τα συγκριτικά φυσικά πλεονεκτήματα και μπορεί να υποστηρίξει τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο, και διαρκή τουριστική ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας, όλα τα επόμενα χρόνια.

Επίσης, ανέφερε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελεί δημοφιλή προορισμό για τον ήλιο και τη θάλασσα, που μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει στα πανέμορφα νησιά των Βορείων Σποράδων, τη Σκόπελο, γνωστή επίσης για τον καταδυτικό τουρισμό, τη Σκιάθο, την Αλόννησο και τις παραλίες της Θεσσαλίας, εκ των οποίων οι 19 διαθέτουν γαλάζιες σημαίες.

Τόνισε δε, ότι η εξαιρετική παραλιακή ζώνη της Μαγνησίας, τόσο από την πλευρά του Παγασητικού όσο και του Αιγαίου, αλλά και η ακτογραμμή 30 χιλιομέτρων του Νομού Λάρισας, από το Μαυροβούνι έως και τα Τέμπη σε μια ακτογραμμή 30 χιλιομέτρων, είναι προορισμοί που σχεδιάζει να προωθήσει πιο δυναμικά, το υπουργείο Τουρισμού.
Το υπουργείο Τουρισμού προωθεί παράλληλα, σε εξειδικευμένους tour operators στις αγορές-στόχους, τα θεματικά τουριστικά προϊόντα της Θεσσαλίας που συνδέονται με την ανάδειξη της ιδιαίτερης ταυτότητας της.

Η υπουργός Τουρισμού σημείωσε ακόμα, αναφερόμενη στην περιοχή, ότι δίνεται προτεραιότητα και επιχειρείται η διασύνδεση του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή, τον αγροτικό και αγροδιατροφικό τομέα, τα μοναδικά τοπικά, γνήσια προϊόντα, που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας κάθε ελληνικού προορισμού και ιδιαίτερα στη Θεσσαλία, όπου υπάρχει μεγάλη αγροτική δραστηριότητα. «Επιδιώκουμε τα προϊόντα μας να μπουν στην ξενοδοχειακή και τουριστική αλυσίδα» υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Για να καταλήξει: «Υπάρχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες και ευκαιρίες για την Θεσσαλία, μέσα από τον τουρισμό. Έχουμε όραμα και συγκεκριμένο σχέδιο και σας καλούμε να συμμετέχετε, ώστε όλες οι περιοχές της Θεσσαλίας να ενισχυθούν με νέες θέσεις εργασίας, νέες πηγές εσόδων και νέα επαγγελματική δραστηριότητα».