ΤΟΠΙΚΑ

Αδειασαν οι αποθήκες στο Στέκι Αλληλεγγύης

αδειασαν-οι-αποθήκες-στο-στέκι-αλληλε-278524

Σε καθημερινό αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι εθελοντές που στηρίζουν το «Στέκι αλληλεγγύης για όλους», καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εξασφαλίσουν τα αναγκαία σε άπορες οικογένειες, καθώς έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα από τις αποθήκες.

Στο μεταξύ, αυξάνονται κατακόρυφα τα αιτήματα και οι εγγραφές δεκάδων άπορων μαθητών στο πρόγραμμα δωρεάν ενισχυτικής διδασκαλίας, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του κοινωνικού φροντιστηρίου με τη συνδρομή εθελοντών εκπαιδευτικών. Περισσότερα από 30 παιδιά άπορων οικογενειών, μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου θα καθίσουν και φέτος στα θρανία του κοινωνικού φροντιστηρίου, για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, ενώ τα μαθήματα αναμένεται να ξεκινήσουν στο τέλος του μήνα.

«Χρειαζόμαστε τουλάχιστον πέντε ακόμη εκπαιδευτικούς: φυσικό, φιλόλογο, χημικό, μαθηματικό και καθηγητή Αγγλικών» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Μαρία Νεοφώτιστου, υπεύθυνη για το «Στέκι αλληλεγγύης για όλους», υπενθυμίζοντας ότι το έργο που αναπτύσσεται προσφέρει ανακούφιση σε πολλές οικογένειες.

Στο μεταξύ, τα αιτήματα για μαθήματα και είδη πρώτης ανάγκης πολλαπλασιάζονται, ενώ οι αποθήκες έχουν κυριολεκτικά αδειάσει, με την υπεύθυνη της εθελοντικής δομής να απευθύνει έκκληση στην τοπική κοινωνία, τονίζοντας ότι «δεν έχουμε βοήθεια από πουθενά».

Οι ανάγκες σε τρόφιμα μακράς διαρκείας, ρύζι, όσπρια, λάδι, αλεύρι, ζάχαρη, σχολικά είδη, ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια, αυξάνονται διαρκώς, ενώ όπως τονίζει η «ψυχή» της προσπάθειας «όλοι όσοι συμμετέχουμε εθελοντικά στη συγκεκριμένη προσπάθεια, κάνουμε κατάθεση ψυχής».

Πολύτεκνες, μονογονεϊκές οικογένειες, χρόνια πάσχοντες, μοναχικά άτομα που καλούνται να ζήσουν με ελάχιστους σχεδόν μηδενικούς πόρους, είναι καταγεγραμμένοι στη μακρά λίστα των κατοίκων της Μαγνησίας που στρέφονται στο Στέκι αλληλεγγύης, ζητώντας βοήθεια. Η δραματική μείωση των προσφορών ωστόσο καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την κάλυψη των αιτημάτων που αυξάνονται διαρκώς.

«Δίνουμε ρούχα, παπούτσια, είδη πρώτης ανάγκης, βρεφικές πάνες, γάλατα για μωρά. Προσπαθούμε να συγκεντρώσουμε ό,τι είναι δυνατό αλλά τη δεδομένη στιγμή, ελλείψει τροφίμων, οι μόνοι που μπορούμε να στηρίξουμε κατά βάση είναι οι μαθητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου», υπογραμμίζει η Μαρία Νεοφώτιστου, η οποία απευθύνει έκκληση στην τοπική κοινωνία να στηρίξει την προσπάθεια.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου