ΛΑΡΙΣΑ

Με τρακτέρ η… υποδοχή Τσίπρα

με-τρακτέρ-η-υποδοχή-τσίπρα-278659

Υποδοχή με αγροτικά μηχανήματα, κυρίως από την περιοχή της Λάρισας και των γύρω χωριών, επιφυλάσσουν σήμερα αγρότες στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, ο οποίος το απόγευμα θα μιλήσει στο 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας.

Το συλλαλητήριο που έχει πανθεσσαλικό χαρακτήρα θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αβέρωφ, στις 6 το απόγευμα, ενώ εκτός από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτών νομού Λάρισας και τους Αγροτικούς Συλλόγους Αλμυρού, Ζαγοράς και Νοτίου Πηλίου, θα συμμετέχουν σε αυτό ταξικά σωματεία και συνδικάτα του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα καθώς και διάφοροι σύλλογοι. Την ίδια ώρα, στις 6 το απόγευμα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο Imperial όπου πραγματοποιείται το συνέδριο διοργανώνουν οι τοπικές οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλίας, καθώς επίσης και η Πρωτοβουλία Πολιτών κατά των Πλειστηριασμών.

Επί ποδός τα ταξικά σωματεία

Ραντεβού στην πλατεία Αβέρωφ έχουν δώσει σήμερα 20 ταξικά σωματεία μαζί με κοινωνικούς φορείς και από τη Μαγνησία. Η αναχώρηση από τον Βόλο για τη Λάρισα θα γίνει στις 4.30 το απόγευμα, με δωρεάν λεωφορεία που θα ξεκινήσουν μπροστά από το δημαρχείο του Βόλου.

Στο κοινό κάλεσμα των ταξικών σωματείων και των αγροτικών συλλόγων Μαγνησίας επισημαίνεται πως «η καπιταλιστική ανάπτυξη που επαγγέλλονται και μας καλούν να βάλουμε πλάτη η κυβέρνηση, τα κόμματα-υποστηρικτές του εκμεταλλευτικού συστήματος και της Ε.Ε, η Περιφέρεια και οι δήμοι, η μεγαλοεργοδοσία, οι κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές, δεν είναι προς όφελος των εργατών, των ανέργων, των φτωχών αγροτών και ΕΒΕ».

Τέλος καλεί τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες «να γυρίσουμε λοιπόν την πλάτη στην προσπάθεια εργοδοσίας, κυβέρνησης, των αστικών κομμάτων και των αιρετών τους σε Περιφέρεια και δήμους, να μας υποτάξουν στον δήθεν «εθνικό στόχο» της επιστροφής στην καπιταλιστική ανάπτυξη».

Ανακοινώσεις από συλλογικότητες

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 18:00 έξω από το ξενοδοχείο Imperial στη Λάρισα καλούν οι οργανώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τη Θεσσαλία. «Εμείς θα τους ετοιμάσουμε την υποδοχή που αρμόζει στα έργα και τους λόγους τους. Μια υποδοχή που δε θα σκοπεύει να πιέσει την κυβέρνηση για τα έργα που υπόσχεται αλλά καθυστερεί (βλ. Αχελώος), αλλά να βάλει τις βάσεις για ένα κίνημα ανατροπής των κυβερνητικών σχεδίων ως βασική προϋπόθεση μπλοκαρίσματος της αντεργατικής πολιτικής», σημειώνεται στην ανακοίνωση των οργανώσεων Θεσσαλίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Τέλος, συγκέντρωση έξω από το Imperial στις 6 το απόγευμα προγραμματίζει και η Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας κατά των Πλειστηριασμών, που σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «248 προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί σπιτιών και χωραφιών στη θεσσαλική γη πάνε κόντρα στο αναπτυξιακό συνέδριο-φιέστα της φιλοευρωπαϊκής κυβέρνηση και των υποστηρικτών της στο Imperial».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου