ΤΟΠΙΚΑ

Διαγραφή του πρόεδρου της ΕΛΜΕ Μαγνησίας

διαγραφή-του-πρόεδρου-της-ελμε-μαγνησ-851206

Σε διαγραφή του προέδρου της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας Γ. Χαλκιαδόπουλου από την παράταξη της ΔΑΚΕ Καθηγητών οδήγησαν οι ενδοπαραταξιακές αναταράξεις, τις τελευταίες εβδομάδες.
Στην «κορυφή του παγόβουνου» για τον πρόεδρο της ΔΑΚΕ Γ. Τζανιδάκη φαίνεται ότι βρέθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών για το Γενικό Συμβούλιο της παράταξης, όπου ο κ. Χαλκιαδόπουλος αναδείχθηκε δεύτερος σε ψήφους πανελλαδικά, ενώ πολύ μακριά σε ψήφους –στην 30η περίπου θέση- βρέθηκε ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Καθηγητών Μαγνησίας.
«Θλίβομαι επειδή διαπιστώνω πως η ΔΑΚΕ Καθηγητών Μαγνησίας δεν αποτελεί συντεταγμένη παράταξη, αλλά μια ομάδα ανθρώπων που περιφρονεί τα θεσμικά όργανα και τις διαδικασίες και λυμαίνεται την παράταξη της οποίας ο αρχηγός διακήρυξε σεμνότητα, σοβαρότητα και αξιοκρατία», ήταν η αντίδραση του προέδρου της ΕΛΜΕ.

Εκτός παράταξης
Σε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΑΚΕ Καθηγητών Μαγνησίας, στις 13/3/2007, σύμφωνα με ανακοίνωση που υπογράφει ο κ. Τζανιδάκης, ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των μελών (9 υπέρ και 2 κατά) η εξής πρόταση:
«Μετά τα όσα συζητήθηκαν κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΑΚΕ Καθηγητών Ν. Μαγνησίας στις 11/3/2007 και ύστερα από τις θέσεις που διατύπωσε ο κ. Χαλκιαδόπουλος, θεωρούμε ότι ο συνάδελφος με τις απόψεις και τις πράξεις του ως προς τα οργανωτικά θέματα και ως προς τη στάση του κατά τις διενεργηθείσες ψηφοφορίες δεν εκφράζει τις θέσεις της παράταξής μας- αυτή που τον ανέδειξε- και ως εκ τούτου θέτει τον εαυτό του εκτός αυτής».
Από την πλευρά του ο Γ. Χαλκιαδόπουλος επισημαίνει ότι η απόφαση που φέρει την υπογραφή του προέδρου της ΔΑΚΕ «δημιουργεί ακόμα και στον πιο ανυποψίαστο αναγνώστη πολλά εύλογα ερωτήματα»
Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:
«1ο. Όπως εύκολα θα διαπιστώσει κανείς από την ανάγνωση των πρακτικών όλες οι αποφάσεις στην ΕΛΜΕ Μαγνησίας ελήφθησαν ομόφωνα. Για τα καίρια και ζωτικά θέματα που απασχόλησαν το χώρο της εκπαίδευσης υπήρξε ομοφωνία. Και από τα υπόλοιπα μέλη της ΕΛΜΕ που ανήκουν στη ΔΑΚΕ δε διαφοροποιήθηκε κανείς. Αυτό σημαίνει ότι κι εκείνα με τη στάση τους αυτή θέτουν εαυτόν εκτός παράταξης εκτός αν πρόκειται για επιλεκτική αντιμετώπιση υποκινούμενη από σκοπιμότητες που διαφοροποιούνται από τους σκοπούς της παράταξης.
2ο. Κατηγορούμαι ότι έθεσα εαυτόν εκτός παράταξης η οποία με ανέδειξε. Κάτι τέτοιο ελέγχεται ως παντελώς αναληθές. Πρώτα – πρώτα η παράταξη ανέδειξε εμένα και τα υπόλοιπα μέλη της ΔΑΚΕ στην ΕΛΜΕ κι εμείς με τη συμπεριφορά μας που εναρμονίζεται πλήρως με το καταστατικό της το οποίο πρεσβεύει σε πρώτη δύναμη προσφέροντας της τέσσερις έδρες, γεγονός πρωτοφανές για τα συνδικαλιστικά πράγματα της ΕΛΜΕ στη Μαγνησία. Επίσης, όχι μόνο δεν έθεσα εαυτόν εκτός παράταξης αλλά στην υπηρεσία της, βάζοντας υποψηφιότητα στο Γενικό συμβούλιο της ΔΑΚΕ. Και η παράταξη αναγνώρισε τη συνέπεια με την οποία την υπηρετώ από το 1993 που έθεσα για πρώτη φορά υποψηφιότητα στην ΔΑΚΕ Δωδεκανήσου και με τίμησε, εκλέγοντάς με στο Γενικό Συμβούλιο, δεύτερο σε ψήφους πανελλαδικά. Μήπως λοιπόν η τοπική ΔΑΚΕ αυτονομείται έναντι της Κεντρικής και θέτει εκτός παρατάξεως εκλεγμένο μέλος του γενικού συμβουλίου της;
3ο. Αναφέρεται ότι το συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα με ψήφους 9 υπέρ και 2 κατά. Πέρα από τις σοβαρές ενστάσεις σχετικά με τη νομιμότητα του συμβουλίου αυτού που υπαγορεύονται από το καταστατικό το οποίο σε καμία περίπτωση δεν ορίζει ενδεκαμελές συμβούλιο είναι αδύνατο η απόφαση να ελήφθη με 9-2 τη στιγμή που εγώ απουσίαζα και το συμβούλιο είναι ενδεκαμελές. Εκτός αν πράγματι υπάρχει και άλλο αόρατο μέλος που κινεί τα νήματα αυτής της ιστορίας. Ακόμα μήπως και τα δύο μέλη που μειοψήφησαν στο συμβούλιο θέτουν κι αυτά εαυτούς εκτός παράταξης; Επιπλέον, για να ληφθεί μια τέτοια απόφαση θα έπρεπε σύμφωνα με το καταστατικό να έχει προηγηθεί Γενική Συνέλευση, πράγμα που δεν τηρήθηκε.
Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω πως, αν και ως άτομο τυγχάνω της αποδοχής όλων των παρατάξεων, ποτέ δεν απεμπόλησα την πολιτική και κομματική μου ταυτότητα αλλά υπηρετώ πιστά το συν

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου