ΤΟΠΙΚΑ

Πανθεσσαλική ημερίδα στον Βόλο «Θεσσαλία: ένας αιώνας από το πολυσήμαντο έτος 1917»

πανθεσσαλική-ημερίδα-στον-βόλο-θεσσ-279096

Η Εταιρεία Θεσσαλικών Ερευνών, η Φιλολογική Ιστορική Αρχαιολογική Λαογραφική Εταιρεία Θεσσαλίας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Λάρισας, ο Φιλολογικός Ιστορικός Λογοτεχνικός Σύνδεσμος Τρικάλων, οι Φίλοι Μουσείου Πόλης (Καρδίτσα) και η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Θεσσαλία: ένας αιώνας από το πολυσήμαντο έτος 1917», που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017, στο Αμφιθέατρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου.

Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν στο Θεσσαλικό κοινό τα αποτελέσματα ιστορικών – και όχι μονό – ερευνών που αναδεικνύουν την ιστορία του τόπου μας και την προσφορά του στο πολιτισμό. Τέτοιου είδους ευρεία συνεργασία Θεσσαλικών επιστημονικών σωματείων γίνεται για πρώτη φορά και για πρώτη φορά πνευματικοί φορείς από τις τέσσερις Θεσσαλικές Πρωτεύουσες έχουν την πρωτοβουλία να οργανώσουν και να παρουσιάσουν ημερίδες σχετικά με τα γεγονότα του έτους εκείνου.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «Φέτος συμπληρώνεται ένας αιώνας από το έτος 1917. Ένα έτος που πολύ σημαντικά γεγονότα έλαβαν χώρα στη Θεσσαλία, γεγονότα που είχαν να κάνουν με τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και με τον Εθνικό διχασμό. Είναι μια πολύ σημαντική ημερίδα, όπου ειδικοί επιστήμονες θα αναπτύξουν θέματα που έχουν να κάνουν με εκείνη την εποχή, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων να στηρίζει αυτή την εκδήλωση – ημερίδα και καλούμε τους συμπολίτες μας να παρευρεθούν και να παρακολουθήσουν τα πολύ ενδιαφέροντα θέματα που θα αναπτυχθούν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου