ΤΟΠΙΚΑ

Τίτλοι τέλους σε 5 ειδικότητες για τρία ΕΠΑΛ της Ν. Ιωνίας

τίτλοι-τέλους-σε-5-ειδικότητες-για-τρία-280167

Τίτλοι τέλους για πέντε ειδικότητες στο 1ο, 2ο και 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Οι μαθητές βρίσκονται σε κατάληψη, όταν όμως ξεκλειδώσουν τα λουκέτα, όσοι παρακολουθούν μαθήματα στις ειδικότητες που κόπηκαν, θα κληθούν να καταθέσουν αιτήσεις για αλλαγή σχολείου ή ειδικότητας.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Την περασμένη Παρασκευή το βράδυ χάθηκαν και οι τελευταίες ελπίδες για τη λειτουργία έστω των δύο από τις πέντε ειδικότητες που βρίσκονται στον… κόφτη εξαιτίας του μικρού αριθμού μαθητών που προσέλκυσαν.

Η Δευτεροβάθμια είχε ζητήσει να ενταχθούν στην ειδικότητα«τεχνικός εγκαταστάσεων ψύξης, αερισμού και κλιματισμού» στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και στην ειδικότητα «τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής» στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας οι τελειόφοιτοι μαθητές που είχαν μείνει από απουσίες και επρόκειτο να ενταχθούν σε ειδικό τμήμα. Το αίτημα απορρίφθηκε εμμέσως από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, που ενέταξε τους μαθητές σε ειδικά τμήματα στο 1ο ΕΠΑΛ Βόλου και στο ΕΠΑΛ Αλμυρού.

Με την έμμεση άρνηση φαίνεται να πέφτουν οριστικά τίτλοι τέλους, όχι μόνο για τις δύο συγκεκριμένες, αλλά για το σύνολο των πέντε ειδικοτήτων: «τεχνικός ψύξης κλιματισμού και αερισμού» και «βοηθός φαρμακείου» στο 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, «τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής» στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, «τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων» και «τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου» στο 4ο (Εσπερινό) ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας.

Οι μαθητές του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας συνεχίζουν από χθες τις καταλήψεις στα σχολεία τους, ενώ έως και την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα, οι μαθητές του 4ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας έκαναν αποχή από τα μαθήματά τους διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση των ειδικοτήτων που τους οδηγούν είτε σε αλλαγή σχολείου είτε σε αλλαγή επαγγελματικού προσανατολισμού.

Πάντως, η εντολή έχει φθάσει στα σχολεία, και όταν τα λουκέτα ξεκλειδώσουν οι 30 μαθητές των ολιγομελών τμημάτων της επαγγελματικής εκπαίδευσης θα πρέπει να συμπληρώσουν αιτήσεις για το αν επιθυμούν να συνεχίσουν ειδικότητα σε άλλο σχολείο ή να παραμείνουν στο σχολείο που πηγαίνουν αλλάζοντας ειδικότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου