ΤΟΠΙΚΑ

Μία συνάντηση που έγινε μετά από… 55 χρόνια!

μία-συνάντηση-που-έγινε-μετά-από-55-χρό-282208

Πενήντα πέντε χρόνια είναι μία ολόκληρη ζωή, όχι όμως ικανά για να ξεχασθούν οι απόφοιτοι του κλασικού τμήματος της χρονιάς 1962 του Β’ Γυμνασίου Αρρένων Βόλου.

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 στο ξενοδοχείο Park ξύπνησαν οι χαρές και οι λύπες των αποφοίτων της χρονιάς 1962 του Β’ Γυμνασίου Αρρένων Βόλου μετά από το σάλπισμα απόφοιτου που είχε την έμπνευση να γίνει μία συνεστίαση.

Η συνάντηση στο Park

Ο κ. Αλέξανδρος Χρόνης, που ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση, περιγράφει με τα πιο γλαφυρά χρώματα πως ήταν η στιγμή της συνάντησης, όταν έφτασαν οι πρώτοι δύο μαθητές και σε λίγο άλλοι δύο, ώσπου τελικά το τμήμα κατέγραψε απαρτία και μετά από μία ολόκληρη ζωή ξαναλειτούργησε.

Τα μάτια τους, όπως λέει, ήταν γεμάτα συγκίνηση, αγάπη και αναμνήσεις και ένα μεγάλο, θερμό φιλί, μεταξύ τους, στο μάγουλο, έδειξε ότι τα 55 χρόνια δεν ήταν ικανά να διαγράψουν τη ζωή έξι χρόνων στο Γυμνάσιο.

Σε λίγο η κυψέλη άρχισε να γεμίζει, έφθαναν συνεχώς και άλλοι, φωνές, χαρές, αγκαλιάσματα γεφύρωσαν την απόσταση 1962-2017.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σωρός ερωτήσεων και επαναφορά των αναμνήσεων συνόδευαν τα πρώτα τους ούζα. Όλοι τους πλέον, ήταν άνδρες, δημιουργημένοι, με οικογένεια, εκτός ελαχίστων που δεν αποφασίζουν να καταθέσουν τη σημαία της ανεξαρτησίας τους, αλλά και με λίγο στομαχάκι, με λίγη φαλακρίτσα που «γυάλιζε σαν φακός», με γκρίζα μαλλιά και με μερικές ρυτίδες που αυλάκωσαν το πρόσωπο. Αλλά τι σημασία είχαν αυτά, όλοι τους εκείνη τη στιγμή έγιναν ξανά παιδιά, έγιναν οι τελειόφοιτοι του Β’ Γυμνασίου Βόλου. Θυμήθηκαν τις χαρές και τις λύπες του Σχολείου τους, θυμήθηκαν τις καζούρες, θυμήθηκαν όμως τους καλούς καθηγητές και λυπήθηκαν που λείπουν από τη ζωή. Μεγάλη τους η λύπη όμως ήταν και για τους συμμαθητές τους που λείπουν από τη ζωή, για άλλους που δεν ανευρέθηκαν και για κάποιους που δεν μπόρεσαν να έρθουν.

Ευχή όλων είναι τώρα να συναντηθούν ξανά με περισσότερες ρυτίδες και… λιγότερη φαλάκρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου