ΤΟΠΙΚΑ

Τσιμέντα και TRT…

τσιμέντα-και-trt-851206

Διακρίνω τις τελευταίες εβδομάδες να αναπτύσσεται μία αντιπαράθεση από ορισμένους που προσπαθούν να αποδώσουν σκοπιμότητες στην πρόταση κάποιων για απομάκρυνση της ΑΓΕΤ από την περιοχή της Αγριάς.
Αντιλαμβάνομαι ότι η υλοποίηση ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι εξαιρετικά δύσκολη με σημαντικές παρενέργειες, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, σε ό,τι αφορά στην απασχόληση και τη συρρίκνωση του κύκλου εργασιών των τοπικών δορυφορικών επιχειρήσεων που συνεπικουρούν με πρώτες ύλες και μηχανήματα τη μεγάλη βιομηχανία.
Εκείνο που έχει σημασία να δούμε στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι η πρόταση εκπορεύεται από ένα Βολιώτη επιχειρηματία, που η ίδια η ζωή έχει αποδείξει τα τελευταία 25 τουλάχιστον χρόνια ότι μπορεί να δημιουργεί νέα δεδομένα σε μία μικρή επαρχιακή πόλη όπως ο Βόλος. Ήταν ο μόνος, να μην το ξεχνάμε, που με θρησκευτική ευλάβεια πίστεψε στη δημιουργία ενός ισχυρού περιφερειακού τηλεοπτικού καναλιού με έδρα το Βόλο και στη δημιουργία ενός υπερτοπικού κέντρου στην περιοχή των Παλαιών, που αν μη τι άλλο σταμάτησε σε μεγάλο βαθμό την αιμορραγία τοπικού εισοδήματος προς γειτονικές πόλεις.
Με την έννοια αυτή, αν μη τι άλλο, ο ιδιοκτήτης της TRT μπορεί να υπερηφανεύεται ότι μεσοπρόθεσμα δικαιώνεται για τις επιλογές του από την ίδια τη ζωή. Γιατί όχι λοιπόν να μην αποτελέσει τη βάση ενός γενικότερου προβληματισμού το θέμα που τίθεται και από τη νέα πρόταση που έχει δημοσιοποιήσει εδώ και μερικούς μήνες;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου