ΤΟΠΙΚΑ

Χρηματοδότηση για τα λιμάνια σε Αϊ-Γιάννη και Χορευτό

χρηματοδότηση-για-τα-λιμάνια-σε-αϊ-γιά-282934

Αναζητά μέσα από προγράμματα υπουργείων ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου

Σε αναζήτηση προγραμμάτων υπουργείων μέσα από τα οποία θα μπορέσουν να χρηματοδοτηθούν τα έργα του αλιευτικού καταφυγίου Χορευτού και του λιμανιού του Αϊ-Γιάννη, βρίσκεται ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Πρόκειται για έργα προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ και 16 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, για τα οποία υπάρχουν έτοιμες μελέτες και αναζητείται χρηματοδοτική ομπρέλα προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίησή τους.

Τα έργα προβλέπουν επεκτάσεις, αποκαταστάσεις των ζημιών αλλά και χώρο πάρκινγκ στην περίπτωση του Αϊ-Γιάννη, και αναμένεται να εξασφαλίσουν όχι μόνο ασφαλή πρόσδεση αλιευτικών και τουριστικών σκαφών αλλά επιπλέον να τονώσουν και τουριστικά την ευρύτερη περιοχή.

Για τη δημοτική αρχή, τα δύο έργα είναι προτεραιότητας, καθώς εκτιμάται ότι θα δώσουν υπεραξία στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και θα συνδέσουν την αλιεία με τον τουρισμό.

Από την πρώτη στιγμή η δημοτική αρχή φρόντισε για την αντιμετώπιση χρόνιων εκκρεμοτήτων που «μπλόκαραν» τα δύο έργα, και πλέον είναι έτοιμη να υποβάλει τους φακέλους με τις προτάσεις της.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου