ΤΟΠΙΚΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας για την κεραία της Μαβίλη

παράσταση-διαμαρτυρίας-για-την-κεραί-283108

Από οργανώσεις στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μαγνησίας

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν προχθές οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Νομού Μαγνησίας στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, για την ύπαρξη της κεραίας στην οδό Μαβίλη, στην εμβέλεια της οποίας βρίσκονται παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, γυμνάσια και λύκεια.

Οι φορείς ζήτησαν από τους διευθυντές να πάρουν θέση απέναντι στο πρόβλημα και να ασκήσουν πιέσεις από την πλευρά τους για την απομάκρυνση της κεραίας.

Στο υπόμνημα που παρέδωσαν στους δύο διευθυντές εκπαίδευσης, αναφέρονται τα εξής:

«Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας, και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Νομού Μαγνησίας διαμαρτύρονται έντονα για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στη συνοικία Καραγάτς.

Ο καρκινικός αυτός παράγοντας βρίσκεται δίπλα στα σπίτια μας και ειδικά δίπλα στα παρακάτω σχολεία: 5ο Λύκειο Βόλου, 12ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, βρεφονηπιακός σταθμός στην οδό Γ. Δήμου με Κυριαζή, 1ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βόλου, 10ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, τα οποία βρίσκονται εντός ζώνης 300 μέτρων από την οικία στην οποία εγκατέστησαν την κεραία.

Επειδή δεν έχουν τηρηθεί τα μέτρα προστασίας των κατοίκων και ιδίως των μικρών μαθητών που καθημερινά φοιτούν στην περιοχή, επειδή κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με την υγεία των παιδιών και εγγονών μας, επειδή δε βάζουμε τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και των εταιρειών πάνω απ’ τις ζωές παιδιών, σας καλούμε να πάρετε θέση στο πρόβλημα και να κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της υγείας μαθητών και καθηγητών και για την άμεση απεγκατάσταση και απομάκρυνση της συγκεκριμένης κεραίας».

Υπόμνημα στην εταιρεία

Αμεση ήταν η αντίδραση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, που απέστειλαν υπόμνημα προς την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ζητώντας την άμεση απομάκρυνση της κεραίας εντός 15 ημερών.

Στο υπόμνημα, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Η τοποθέτηση κεραίας αντίστοιχης ισχύος με την ήδη τοποθετημένη αντίκειται στις διατάξεις του Ν.3331/3-2-2006 (ΦΕΚ 512 τ.Β’), Άρθρο 31, §10 στην οποία προσδιορίζονται τα 300m ως ελάχιστη απόσταση από εγκαταστάσεις σχολείων, ενώ τα προαναφερθέντα σχολεία απέχουν μικρότερη απόσταση από την εγκατεστημένη κεραία, στα προβλεπόμενα από την Υ.Α. 3060/25-4-2002 (ΦΕΚ 635 τ.Β’) με αντικείμενο τα μέτρα προφύλαξης του κοινού από τη λειτουργία διατάξεων εκπομπής ηλεκτρομαγνητικών πεδίων και στην Υ.Α. 37237/ΣΤ1/ 27-4-2007 (ΦΕΚ 635 τ.Β’) §1, εδάφιο 3.1 η οποία αφορά στον καθορισμό κριτηρίων καταλληλότητας χώρων για στέγαση σχολικών μονάδων.

Για τον λόγο αυτό, παρακαλείστε να προβείτε σε αποξήλωση της εν λόγω κεραίας εντός 15 ημερών. Σε περίπτωση παρέλευσης της προκαθορισμένης προθεσμίας θα προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να διασφαλίσουμε την υγεία των μαθητών και εκπαιδευτικών των παρακείμενων σχολικών μονάδων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου