ΤΟΠΙΚΑ

Παρέσυρε και σκότωσε την φίλη της κατά λάθος!

παρέσυρε-και-σκότωσε-την-φίλη-της-κατά-851206

Οι τραγικές συμπτώσεις επέφεραν τραγικό θάνατο για την 58χρονη Ζωή Ρομφαία, σύζυγο του δημοτικού συμβούλου Κάρλας Στάμου Ρομφαία, η οποία παρασύρθηκε και σκοτώθηκε από Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε η 49χρονη φίλη της, όταν έκανε όπισθεν(!)
Το δυστύχημα σημειώθηκε προχθές στις 5.30 το απόγευμα στην οδό Αρσάκη, στην συνοικία του Αγίου Βασιλείου στο Βόλο.
Η 58χρονη Ζωή μόλις είχε επιστρέψει μαζί με την 49χρονη φίλη της, δημόσιο υπάλληλο, από το Νεκροταφείο Ριζομύλου, όπου είχαν μεταβεί. Η 49χρονη πριν από δύο μήνες περίπου είχε χάσει τον πατέρα της και πριν από ένα μήνα τον σύζυγό της, ενώ η 58χρονη πριν 20 χρόνια την ίδια ημέρα είχε χάσει τον γιο της σε τροχαίο δυστύχημα.
Η Ζωή Ρομφαία αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητο τύπου τζιπ που οδηγούσε η 49χρονη και στάθηκε στο πεζοδρόμιο, μέχρι η οδηγός να σταθμεύσει το όχημα. Από λάθος χειρισμό η 49χρονη την στιγμή που έκανε όπισθεν αντί να πατήσει φρένο πάτησε γκάζι, με αποτέλεσμα να ανεβεί στο πεζοδρόμιο και να την χτυπήσει. Εντρομη η 49χρονη ειδοποίησε ασθενοφόρο που μετέφερε την 58χρονη στο Νοσοκομείο Βόλου, έχοντας τις αισθήσεις της. Αρχικά ο τραυματισμός της δεν φαινόταν σοβαρός, εκ των υστέρων οι γιατροί εντόπισαν εσωτερική αιμορραγία, η οποία είχε προέλθει από ρήξη της κεντρικής αορτής του μηρού και της κοιλιακής χώρας. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, αλλά και τον τιτάνιο αγώνα της 58χρονης, η τελευταία υπέκυψε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα.
Οι δύο γυναίκες ήταν στενά συνδεδεμένες πολλά χρόνια και το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ζωή Ρομφαία, συμπαραστεκόταν στην 49χρονη, η οποία είχε χάσει τον σύζυγό της, που είχε καταλήξει πριν από 40 μέρες χτυπημένος από την επάρατο.
Προανάκριση για το συμβάν διενεργεί η Τροχαία Βόλου, που σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία τα αίτια του δυστυχήματος οφείλονται στην έλλειψη προσοχής από πλευράς οδηγού.
Η νεκρώσιμη ακολουθία έγινε χθες στις 5.30 το απόγευμα, στο Ριζόμυλο παρουσία πλήθος κόσμου, πολιτικών και δημάρχων και δημοτικών συμβούλων. Τραγική φιγούρα ο Στάμος Ρομφαίας και γιος του Αποστόλης, που δεν μπορούσαν να πιστέψουν τον άδικο χαμό της συζύγου και μητέρας.
Στην κηδεία παρέστησαν η βουλευτής κ. Ζέττα Μακρή, αντιπροσωπείες του υφυπουργού κ. Νάκου και του αντιπροέδρου της Βουλής κ. Σούρλα, οι πρώην βουλευτές κ.κ. Κ. Πρίντζος, Χρ.Αντωνίου, ο πολιτευτής κ. Κ. Μπούρχας, ο δήμαρχος Κάρλας κ. Παπαδήμας, κ. ο πρόεδρος της ΤΕΔΚ και Δήμαρχος Μηλεών κ. Αρέθας, ο Δήμαρχος Φερρών κ. Κανάρης, μαζί με τους αντιδημάρχους του δήμου, οι δήμαρχοι Σηπιάδος και Σούρπης κ.κ. Βακούλας και Καραγκιόζογλου, ο πρόεδρος της κοινότητας Κεραμιδίου κ. Κυριαζής, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Αγριάς κ. Ευθυμίου, ο γραμματέας της ΤΕΔΚ κ. Δ. Γάτος, ο νυν και πρώην πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου κ.κ. Ν. Πρίντζος και Χρ. Μακεδών, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κάρλας Δ. Παπαδήμας και οι αντιδήμαρχοι, οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων του Δήμου Κάρλας κ.κ. Αντωνάκης, Μπόζας, Μωραϊτης και Περιστερόπουλος, οι πρόεδροι των τοπικών διαμερισμάτων Ριζομύλου, Καναλίων Κερασιάς και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι.

Στοιχεία
Εκτός από το προαναφερθέν τροχαίο δυστύχημα, κατά την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας (9 έως 15 Απριλίου 2007), σύμφωνα με τα στοιχεία των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας σημειώθηκε ακόμη ένα τροχαίο δυστύχημα με θύμα τον 74χρονο δικυκλιστή Νικόλαο Χρ. Λεμονή στο 3ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Βόλου-Λάρισας, στο ύψος του «Βερτζίνη».
Το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν 16 παραβάσεις μέθης σε σύνολο 489 ελεγχθέντων οδηγών, ενώ επίσης βεβαιώθηκαν 343 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα. Επίσης βεβαιώθηκαν 12 παραβάσεις για αντικανονικό προσπέρασμα.
Αναφορικά με τους ελέγχους σε οδηγούς δικύκλων, βεβαιώθηκαν 74 παραβάσεις, από τις οποίες οι 32 αφορούσαν στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης, άδειας κυκλοφορίας και ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Επίσης βεβαιώθηκαν 16 παραβάσεις για τη μη χρήση προστατευτικού κράνους από οδηγό και επιβάτη.
Στο κοινωνικό της μήνυμα η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, απευθύνεται με χρήσιμες συμβουλές

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου