ΤΟΠΙΚΑ

Θεσσαλών Συμπολιτεία: Δεν συμμετέχουμε σε προσχηματικές διαδικασίες

θεσσαλών-συμπολιτεία-δεν-συμμετέχου-284869

Από την παράταξη «Θεσσαλών Συμπολιτεία» του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, σχετικά με την ειδική συνεδρίαση του Συμβουλίου για την αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής του Υδατικού Διαμερίσματος Θεσσαλίας, και για τη συζήτηση, ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλίας, σε ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Ο κ. Αγοραστός εισάγει προς συζήτηση δύο πολύ σοβαρά θέματα σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας: πρώτον την Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης των Λεκανών Απορροής του Υδατικού Διαμερίσματος Θεσσαλίας, δηλαδή το θέμα της ακύρωσης του έργου του Αχελώου και δεύτερον τη συζήτηση, ενόψει του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Θεσσαλίας.

Καταρχήν για κανένα από τα δύο θέματα η Περιφερειακή Αρχή δεν καταθέτει εισήγηση με συγκεκριμένες θέσεις, με αποτέλεσμα να μην γνωστοποιεί τόσο στο Συμβούλιο όσο και στους πολίτες της Θεσσαλίας ποιες είναι, επίσημα και καθαρά, οι απόψεις της στα δύο κεφαλαιώδη αυτά ζητήματα για τον τόπο μας.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν η συνεδρίαση είναι απόλυτα προσχηματική, γεγονός που περίτρανα αποδεικνύεται ακόμη και από την ίδια την ημερομηνία διεξαγωγής του Περιφερειακού Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί σε μόλις δύο εργάσιμες ημέρες!

Τώρα θυμήθηκε η περιφερειακή αρχή να ζητήσει τις απόψεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και να ακούσει τη φωνή των παρατάξεων και των συμβούλων. Είναι πολύ αργά!

Ήδη το σκηνικό του πολυσυζητημένου συνεδρίου έχει στηθεί και οι διεργασίες για την μη εκτροπή του Αχελώου έχουν δρομολογηθεί. Από την πλευρά μας έχουμε δηλώσει σε όλους του τόνους, ότι τασσόμεθα υπέρ της συνέχισης και ολοκλήρωσης των έργων του Αχελώου, όπως ακριβώς προβλέπεται στο εγκεκριμένο Σχέδιο Διαχείρισης.

Επισημαίνουμε επίσης ότι η περιβαλλοντική καταστροφή από την εγκατάλειψη των έργων θα είναι τεράστια ενώ για αυτά έχουν ήδη δαπανηθεί εκατοντάδες εκατομμύρια των φορολογούμενων πολιτών.

Όσον αφορά το Αναπτυξιακό Συνέδριο καμία απολύτως αναπτυξιακή πυξίδα, κανένα επίσημο δημοσιοποιημένο και σαφές αναπτυξιακό σχέδιο και το χειρότερο κανένας οραματικός στόχος που θα υπηρετεί τις ανάγκες του μέλλοντος δεν διακρίνεται.

Μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία διεκδίκησης της λύσης των μεγάλων θεμάτων της Θεσσαλίας κινδυνεύει να χαθεί. Η παράταξή μας έχει διαχρονικά καταθέσει δημόσια τις προτάσεις της για όλα τα επιμέρους ζητήματα για τη συνολική ανάπτυξη της Θεσσαλίας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου