ΤΟΠΙΚΑ

Αριστούχοι εκτός σημαίας

αριστούχοι-εκτός-σημαίας-285448

Εκτός… σημαίας αριστούχοι μαθητές δημοτικών σχολείων. Η κλήρωση για τους σημαιοφόρους και παραστάτες στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου που έγινε χθες το πρωί, οδήγησε αριστούχους μαθητές στις πίσω σειρές της παρέλασης, σε αντίθεση με μαθητές με χαμηλότερες βαθμολογίες που πήραν θέση… δίπλα στη σημαία.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Μετά το 9ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας, η ανάδειξη των σημαιοφόρων και παραστατών με κλήρωση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί και στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου.

Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα «σημαιοφόροι, παραστάτες και υπεύθυνοι για την κατάθεση στεφάνου ορίζονται μαθητές της ΣΤ’ τάξης. Σημαιοφόροι ορίζονται δύο μαθητές της ΣΤ’ τάξης, o ένας για το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου και o άλλος από 1η Φεβρουαρίου μέχρι το τέλος του διδακτικού έτους. Η επιλογή σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης. Η κλήρωση διενεργείται παρουσία του συνόλου των μαθητών της ΣΤ’ τάξης με ευθύνη του διευθυντή της σχολικής μονάδας ή του νόμιμου αναπληρωτή του και συντάσσεται σχετικό πρακτικό Συλλόγου Διδασκόντων».

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του σχολείου, κ. Μελπομένη Μίγα, αρχικά έγινε η κλήρωση ποιο από τα δύο τμήματα θα συμμετέχει στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και ποιο στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Η πρώτη περίοδος αφορά σε σημαιοφόρους και παραστάτες έως 31 Ιανουαρίου και η δεύτερη, από 1η Φεβρουαρίου έως και το τέλος του σχολικού έτους.

Στις κληρωτίδες μπήκαν τα ονόματα 15 και 13 μαθητών των δύο τμημάτων της ΣΤ’ τάξης του σχολείου και αναδείχθηκαν δύο σημαιοφόροι, 10 παραστάτες και δύο παιδιά για την κατάθεση στεφάνων.

Τη σημαία θα κρατήσουν μαθητές με υψηλή μεν βαθμολογία, όχι όμως οι αριστούχοι του σχολείου. Μαθητές με ακόμη υψηλότερες επιδόσεις στα μαθήματα δεν κληρώθηκαν ούτε ως παραστάτες, και θα κάνουν παρέλαση στις πίσω σειρές.

Αντιδράσεις από γονείς δεν έχουν εκδηλωθεί. Ωστόσο η κ. Μίγα επανέλαβε την αντίθεσή της στην κλήρωση των σημαιοφόρων, στην οποία πάντως προχώρησε όπως ορίζει το προεδρικό διάταγμα.

«Προσωπικά διαφωνώ με την κλήρωση. Ο προηγούμενος τρόπος ανάδειξης των σημαιοφόρων ήταν πιο δίκαιος. Από τη μία είναι ηθική ανταμοιβή για τους άριστους μαθητές, από την άλλη είναι και τιμή για τη σημαία-σύμβολο να την κρατά ο άριστος», ανέφερε η κ. Μίγα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου