ΤΟΠΙΚΑ

Κατασχετήριο για το πατρικό σπίτι Βολιώτη συνταξιούχου για χρέος 1.480 ευρώ!

κατασχετήριο-για-το-πατρικό-σπίτι-βολ-285942

ΛΟΓΩ ΟΦΕΙΛΗΣ ΕΝΦΙΑ

Σε απόγνωση βρίσκεται ο Βολιώτης συνταξιούχος Γιώργος Μητρομάρας μετά την κατασχετήρια έκθεση που έλαβε για το πατρικό του σπίτι, το οποίο βγαίνει στο σφυρί λόγω οφειλής του ΕΝΦΙΑ ύψους 1.480 ευρώ.

Με δάκρυα στα μάτια, ο συνταξιούχος από τη Μαγνησία εξήγησε στις κάμερες και τους δημοσιογράφους που κάλυψαν την προχθεσινή πανθεσσαλική διαμαρτυρία των συνταξιούχων στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, το δράμα που ζει. Επιδεικνύοντας στις κάμερες την κατασχετήρια έκθεση περιουσίας που κοινοποιήθηκε από τη ΔΟΥ Βόλου, είπε πως χάνει το πατρικό του σπίτι επειδή αδυνατεί να πληρώσει τα 1.480 ευρώ που αντιστοιχούν στον ΕΝΦΙΑ.

«Είναι κατασχετήριο για το σπίτι που είχε γράψει προ δέκα ετών η μητέρα μου στο παιδί μου, το οποίο όταν θα γίνει κι αυτό 18 χρονών θα πάει φυλακή, γιατί σήμερα χρωστά κι αυτό άλλα 1.400 ευρώ κι ας είναι δέκα χρονών… Όταν θα ’ρθουν να πάρουν το σπίτι μου θα το πάρουν πάνω απ’ το πτώμα μου», είπε ξεσπώντας σε λυγμούς.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ συνάντησε τον κ. Μητρομάρα στο πατρικό του σπίτι, το οποίο βγαίνει στο σφυρί χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι η ηλικιωμένη μητέρα του που κατοικεί εκεί, είναι κατάκοιτη και ζει με οξυγόνο, αντιμετωπίζοντας καρδιακή ανεπάρκεια τελευταίου βαθμού, όπως αναφέρει ο ίδιος.

Κόλαση έχει γίνει η ζωή του 59χρονου οικογενειάρχη, ο οποίος ανέφερε με δάκρυα στα μάτια ότι η σύνταξη των 630 ευρώ που παίρνει, δεν του δίνει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει ούτε τα αναγκαία για την οικογένειά του, πολύ δε περισσότερο τη θέρμανση. «Όταν βρίσκω κανένα ξύλο ανάβουμε την ξυλόσομπα. Σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει θέρμανση στο σπίτι» ομολογεί.

«Αλλα υποσχέθηκαν κι άλλα κάνουν»

Ο Γιώργος Μητρομάρας, ο οποίος αντιμετωπίζει επίσης πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, έχτισε πέτρα πέτρα το σπίτι που βγαίνει στο σφυρί, κι όπως υπογραμμίζει, έχει πληρώσει ΦΠΑ «από το πρώτο μέχρι το τελευταίο τούβλο».

Ενας λυγμός σπάει τη φωνή του καθώς περιγράφει τον Γολγοθά του, ενώ τονίζει «εύχομαι να μην περάσει κανένας άλλος τη δραματική κατάσταση που περνάω εγώ. Άλλα μας υποσχέθηκαν αυτοί τους οποίους ψηφίσαμε και άλλα κάνανε. Ποτέ δεν περιμέναμε ότι θα χάναμε αυτό το σπίτι, το τελευταίο στήριγμα που είχε η γιαγιά».

«Αυτοί οι οποίοι έλεγαν ότι το ΕΝΦΙΑ είναι παράνομο, αυτοί τους οποίους ψηφίσαμε έρχονται και σου λένε «θα σου πάρω το σπίτι γιατί δεν πληρώνεις». Μα πώς να πληρώσω αφού μας έχουν εξουθενώσει οικονομικά» τονίζει με αγανάκτηση.

Ο 59χρονος συνταξιούχος βρίσκεται σε απόγνωση και απευθύνει έκκληση στους κυβερνώντες «να προστρέξουν όχι μόνο στο δικό μου αίτημα, αλλά να κοιτάξουν και όσους συμπάσχουν με το ίδιο πρόβλημα. Να μην κοιτάνε μονάχα να παίρνουν και να ανεβάζουν τους φόρους. Τι περιμένουμε σήμερα από αυτό το κράτος, ποιοι είναι οι νόμοι που έβγαλαν σε αυτά τα χρόνια εκείνοι που κυβερνούν για να προστατέψουν τον κόσμο».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

ΠΗΓΗ: theesaliatv.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου