ΤΟΠΙΚΑ

Πέταξαν ένα κιλό κάνναβη από το αυτοκίνητο για να μην συλληφθούν

πέταξαν-ένα-κιλό-κάνναβη-από-το-αυτοκί-286850

Σε νέες συλλήψεις για διακίνηση κάνναβης προχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου. Σε λιγότερο από εβδομάδα από την τελευταία υπόθεση στην Αγία Παρασκευή, με την κατάσχεση ενός κιλού χασίς σε κρυψώνα στο προαύλιο της Εκκλησίας, οι αστυνομικοί συνέλαβαν άλλα τρία άτομα που επρόκειτο να φέρουν στον Βόλο 925 γραμμάρια κάνναβης.

Όλα ξεκίνησαν ύστερα από πληροφορίες που περιήλθαν στο Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών ότι αλλοδαπός επρόκειτο να διακινήσει ναρκωτικά στον Βόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών ερευνούσε την υπόθεση και την Τετάρτη έθεσε σε διακριτική παρακολούθηση το ύποπτο όχημα των διακινητών, όταν αυτό εισήλθε στα όρια του νομού.

Στην επαρχιακή οδό Λάρισας – Βόλου, στο ύψος του Στεφανοβικείου, οι αστυνομικοί σταμάτησαν το ύποπτο όχημα και ζήτησαν από τους τρεις επιβάτες του να τους ελέγξουν. Ο οδηγός του αυτοκινήτου και η συνοδηγός, ένας ημεδαπός 36 ετών κάτοικος Τυρνάβου και μία ημεδαπή 37 ετών επίσης κάτοικος Τυρνάβου δεν έφεραν καμία αντίσταση και υπάκουσαν στις οδηγίες των αστυνομικών.

Ο τρίτος όμως, επιβάτης του αυτοκινήτου, ένας Αλβανός ηλικίας 25 ετών, βγήκε από το αυτοκίνητο και άρχισε να τρέχει πεζός στα χωράφια για να διαφύγει της σύλληψης. Οι αστυνομικοί άρχισαν να τον κυνηγούν και τελικά τον προσέγγισαν και τον ακινητοποίησαν στα παρακείμενα χωράφια, στα 300 μέτρα από το αυτοκίνητο.

Από τον περαιτέρω έλεγχο, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, προέκυψε ότι οι τρείς δράστες επρόκειτο να φέρουν στον Βόλο ποσότητα κάνναβης που αντιστοιχεί σε 925 γραμμάρια με σκοπό να τη διακινήσουν. Οι δράστες είχαν τα ναρκωτικά μέσα σε σακούλα, την οποία όταν αντιλήφθηκαν προσέγγιση αστυνομικών αποπειράθηκαν να την ξεφορτωθούν πετώντας την από το παράθυρο του αυτοκινήτου.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν τα ναρκωτικά, όπως και τα κινητά τηλέφωνα των δραστών ως μέσα διευκόλυνσης για την εμπορία ναρκωτικών, καθώς επίσης και το ποσό των 75 ευρώ που είχαν πάνω τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Πέμπτη στα δικαστήρια. Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών σε βαθμό κακουργήματος και τους παρέπεμψε για να απολογηθούν στην Ανακρίτρια Βόλου.

Οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και έλαβαν 24ωρη προθεσμία για να προετοιμαστούν για τις απολογίες τους. Στο μεταξύ κρατούνται.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις την περασμένη Παρασκευή οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου συνέλαβαν δύο Αλβανούς ηλικίας 34 και 20 ετών για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. Οι δύο αλλοδαποί είχαν επιμελώς κρυμμένη μία ποσότητα κάνναβης βάρους ενός κιλού σε κρυψώνα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής. Μετά από παρακολούθησή τους, οι αστυνομικοί εντόπισαν τα ναρκωτικά και συνέλαβαν τους δράστες, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη Δικαιοσύνη και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μέχρι να δικαστούν για κακουργηματικές πράξεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου