ΤΟΠΙΚΑ

Κορυφαίος φθινοπωρινός προορισμός το Πήλιο

κορυφαίος-φθινοπωρινός-προορισμός-τ-287969

Το βουνό των Κενταύρων συγκαταλέγεται στο top 5 των ωραιότερων φθινοπωρινών προορισμών που προσφέρονται για μικρές αποδράσεις-ανάσα σε κοντινούς και ταυτόχρονα ειδυλλιακούς προορισμούς. Η ομάδα του ellines.com, του διεθνούς διαδικτυακού τόπου με την πολύ μεγάλη απήχηση, ξεχώρισε πέντε προορισμούς με φθινοπωρινή αύρα και χρώματα, που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο.

Πρώτα στη σειρά κατάταξης Ζαγοροχώρια – Κόνιτσα στους πρόποδες της Πίνδου, δεύτερο κατατάσσεται το Πήλιο, στην τρίτη θέση η Μονεμβασιά, στην τέταρτη η Ναύπακτος και στην πέμπτη η λίμνη Πλαστήρα.

Σύμφωνα με την εκτίμηση της ομάδας που διενήργησε την έρευνα: «Για τους λάτρεις των διακοπών στις αρχές του φθινοπώρου, η περίοδος από τα μέσα Σεπτεμβρίου ως τα μέσα Οκτωβρίου είναι η καλύτερη εποχή για το Πήλιο. Καθώς η θερμοκρασία είναι ευχάριστη και η θάλασσα καθαρή και δροσερή. Το φύλλωμα των δένδρων προσδίδει ένα μοναδικό χρώμα. Όλο το βουνό είναι κατάφυτο από δάση με πανύψηλες οξιές, βελανιδιές, πλατάνια, αγριοκαστανιές, δασική πεύκη, καθώς και συστάδες υβριδογενούς ελάτης. Το Πήλιο παραμένει πανέμορφο όλους τους μήνες και ενδείκνυται για κάθε είδους δραστηριότητα, καθώς και για εναλλακτικό τουρισμό ή και αγροτουρισμό».

Σχολιάζοντας την παραπάνω ανάρτηση, ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών της Ζαγοράς Θανάσης Μπαρούτας, υπογραμμίζει ότι «είναι το αποτέλεσμα από μια συστηματική και οργανωμένη προσπάθεια προβολής της περιοχής μας διεθνώς, μέσω της παρουσίας μας σε τουριστικές εκθέσεις και συναφή τεκταινόμενα. Είναι το αποτέλεσμα της καλής διαφήμισης και των καλών υπηρεσιών που πλέον αρκετοί επιχειρηματίες της περιοχής προσφέρουν».

Ο ίδιος επεσήμανε παράλληλα ότι υπάρχει δυναμική στην περιοχή του Πηλίου, το οποίο αυτή την εποχή προσελκύει Γερμανούς και Ισραηλινούς τουρίστες που απολαμβάνουν το φθινοπωρινό τοπίο. Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Μπαρούτα, υπάρχουν καλά μηνύματα από το εξωτερικό και η καλή φετινή τουριστική χρονιά θα έχει, όπως όλα δείχνουν, συνέχεια. «Βλέπουμε συνεχόμενη αύξηση στις πληρότητες και στον τουρισμό, γενικότερα, και με αυτά τα δεδομένα είμαι αισιόδοξος ότι τις περιόδους των διακοπών, Χριστούγεννα, Πάσχα, το καλοκαίρι και τα τριήμερα, θα κυκλοφορήσει ο κόσμος, γιατί απ’ ό,τι φαίνεται η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί. Ο κόσμος δεν φοβάται πλέον να κάνει κάποια έξοδα, να βγει, να ταξιδέψει, και γι’ αυτό τον λόγο είμαι αισιόδοξος».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου