ΤΟΠΙΚΑ

105 κλήσεις για στάθμευση στην Ιωλκού

105-κλήσεις-για-στάθμευση-στην-ιωλκού-289607

Επιχείρηση… σκούπα χθες το πρωί, στην οδό Ιωλκού από την Τροχαία Βόλου για την απομάκρυνση παράνομα σταθμευμένων οχημάτων. Μέσα σε διάστημα τριών ωρών, και μόνο στη συγκεκριμένη κεντρική οδική αρτηρία, βεβαιώθηκαν 105 (!) παραβάσεις για παράνομη στάθμευση. Την ίδια ώρα, δημοτική αστυνομία και διευκολυντές πόλης βρίσκονταν σε Ιάσονος, Δημητριάδος και Κ. Καρτάλη, και επίσης βεβαίωναν κλήσεις στους παράνομους οδηγούς.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Και μόνο ο αριθμός των παραβάσεων που βεβαιώθηκαν στην οδό Ιωλκού, δείχνει το πρόβλημα παράνομης στάθμευσης που υπάρχει στον συγκεκριμένο δρόμο.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Τροχαίας Βόλου, Θανάση Κουλούρη, μέσα σε ένα τρίωρο, τέσσερα κλιμάκια της υπηρεσίας βεβαίωσαν συνολικά 105 παραβάσεις. Στους οδηγούς επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 80 ευρώ και ποινή αφαίρεσης πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας για 20 ημέρες.

Η επιχείρηση της Τροχαίας στην οδό Ιωλκού δεν ήταν τυχαία. Σύμφωνα με τον κ. Κουλούρη, υπήρχαν διαμαρτυρίες περιοίκων για το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης που προκαλεί κυκλοφοριακά προβλήματα.

Τα προβλήματα στην οδό Ιωλκού έχει καταγράψει επανειλημμένως σε δημοσιεύματά του ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ. Στην Ιωλκού, κανονικά απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση και στις δύο πλευρές του δρόμου. Όμως σε καθημερινή βάση, στο τμήμα της οδού πάνω από τα δικαστήρια και προς την Αναλήψεως, υπάρχουν σταθμευμένα οχήματα και από τις δύο πλευρές, και κάτω από τα δικαστήρια και προς την παραλία η αριστερή πλευρά του δρόμου είναι μόνιμα κατειλημμένη από σταθμευμένα αυτοκίνητα. Το πρόβλημα εντείνεται με φορτηγά που διπλοπαρκάρουν για να κάνουν φορτοεκφορτώσεις και δημιουργείται κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Η τροχαία Βόλου θα συνεχίσει και τις επόμενες ημέρες τις εξορμήσεις της στο κέντρο της πόλης. «Πρέπει όμως να βοηθήσουν και οι οδηγοί. Μόνοι μας δεν μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα της πόλης», είπε ο κ. Κουλούρης, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα της παράνομης στάθμευσης είχε επιλυθεί επί 14 μήνες με τις κορύνες.

Παράλληλα με την τροχαία, τη μάχη για την απομάκρυνση των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων που δημιουργούν προβλήματα στη ροή της κυκλοφορίας, έδιναν σε Δημητριάδος, Ιάσονος και Κ. Καρτάλη, μέλη της δημοτικής αστυνομίας Βόλου και διευκολυντές πόλης, κόβοντας κλήσεις στους παραβάτες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου