ΤΟΠΙΚΑ

Ποινική δίωξη σε βάρος της διευθύντριας Πολεοδομίας Αλμυρού

ποινική-δίωξη-σε-βάρος-της-διευθύντρι-851206

Ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος και αποσιώπηση λόγω εξαίρεσης ασκήθηκε από την Εισαγγελία Βόλου σε βάρος της διευθύντριας του Πολεοδομικού Γραφείου Αλμυρού, μετά την μήνυση που είχαν καταθέσει 10 μηχανικοί της περιοχής και την προκαταρκτική έρευνα που είχε ακολουθήσει από την Πταισματοδίκη.
Στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί ζητείται επίσης να καταθέσει συμπληρωματικά ο πρώην αντινομάρχης πολιτικός προϊστάμενος του εν λόγω πολεοδομικού γραφείου, αναφορικά με την ανάκληση απόφασης που αφορούσε την μετακίνηση της από τον Αλμυρό στο Πολεοδομικό Γραφείο της Νομαρχίας Μαγνησίας.
Πρόκειται για υπόθεση που έχει φιλοξενηθεί στις σελίδες του τοπικού Τύπου από το 2002. Στην μηνυτήρια αναφορά των μηχανικών του Αλμυρού γίνεται λόγος για μεροληπτική επαγγελματική συμπεριφορά της διευθύντριας της υπηρεσίας και ενδεικτικά υπογραμμίζεται πως θεωρεί κατά προτεραιότητα άδειες του συζύγου της μηχανικού και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σε αντίθεση με άλλους που περιμένουν αρκετούς μήνες.
Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση των μηχανικών της περιοχής σε ημερίδα που είχε διοργανωθεί από το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας πέρυσι, όπου διατύπωσαν από βήματος την έντονη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση που επικρατεί στην Πολεοδομία Αλμυρού. Παράλληλα διαμαρτυρίες υπήρξαν τόσο στη Νομαρχία Μαγνησίας, όσο και στη Δ.Ε. του ΤΕΕ Μαγνησίας.
Όπως επισημαίνουν στην μηνυτήρια αναφορά τους οι 10 μηχανικοί, το 2002 με απόφαση του τότε Νομάρχη Μαγνησίας κ. Σκοτινιώτη η διευθύντρια της Πολεοδομίας Αλμυρού μετατέθηκε στην Πολεοδομία της ΝΑΜ, αλλά στο μεταξύ προσέφυγε στο Διοικητικό Δικαστήριο που έκανε δεκτή την προσφυγή της. Η διευθύντρια δικαιώθηκε από το Διοικητικό Εφετείο και επέστρεψε στην θέση της πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, αλλά με την προϋπόθεση να τοποθετηθεί και δεύτερος υπάλληλος για τον έλεγχο των φακέλων του συζύγου της, χωρίς ωστόσο αυτό να έχει συμβεί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου