ΤΟΠΙΚΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο από τους εργαζόμενους επισιτισμού- τουρισμού

εθελοντική-αιμοδοσία-στο-νοσοκομείο-290530

Τα μέλη του τοπικού Σωματείου επισιτισμού – τουρισμού, έχοντας κάνει ετήσιο θεσμό την ανιδιοτελή προσφορά προς τους συνανθρώπους, έχει καθιερώσει την σημερινή μέρα 2 Οκτωβρίου ως ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας. Με απόφαση του συμβουλίου κινητή μονάδα σήμερα από το πρωί έως το απόγευμα, θα βρίσκεται μπροστά στον χώρο του Νοσοκομείου Βόλου, ώστε τα μέλη του σωματείου να συμμετέχουν στη δράση.

Σημειώνεται πως η αιμοδοσία των εργαζόμενων στον επισιτισμό δεν γίνεται για τη δημιουργία τράπεζας αίματος του σωματείου, καθώς το αίμα προσφέρεται για όλους όσοι το έχουν ανάγκη ανεξαιρέτως, για αυτό και η διοίκηση του Σωματείου Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Μαγνησίας απευθύνει κάλεσμα για όσο το δυνατόν πιο μεγάλη συμμετοχή.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο κλάδος των εργαζομένων στην εστίαση σύμφωνα με το τοπικό σωματείο, βιώνει μία από τις δυσκολότερες περιόδους, καθώς πρόκειται για έναν από τους πρώτους κλάδους που επλήγη από την κρίση, με αποτέλεσμα η ανεργία να έχει χτυπήσει «κόκκινο».

Το Σωματείο υποστηρίζει ότι οι περισσότεροι εργοδότες, εκμεταλλευόμενοι την δυσχερή θέση, επιμένουν πλέον συνειδητά στην καταστρατήγηση της εργατικής νομοθεσίας, για αυτό και πληθαίνουν καθημερινά οι καταγγελίες για ανασφάλιστη εργασία, για τις συμβάσεις εργασίας τις οποίες υπογράφουν από κοινού εργοδότες και εργαζόμενοι, αλλά δεν εφαρμόζονται.

Το πρόβλημα μάλιστα είναι ιδιαίτερα έντονο στις ηλικίες από 40 μέχρι 50 ετών, όπου εστιάζεται η μεγαλύτερη ανεργία στον κλάδο, αλλά και τα περισσότερα προβλήματα, καθώς πρόκειται για οικογενειάρχες κυρίως που έχουν δημιουργήσει υποχρεώσεις και που αντιμετωπίζουν ένα «κυκεώνα» δυσκολιών για να ξαναβρούνε δουλειά και να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Το γεγονός μάλιστα ότι η ασφαλιστική κάλυψη περιορίζεται στο ελάχιστο μηνιαίως (10 ένσημα), έχει ως αποτέλεσμα να αδυνατούν οι περισσότεροι εργαζόμενοι στον επισιτισμό πλέον να συμπληρώσουν τα ένσημα για συνταξιοδότηση, ενώ ενώπιον του ΟΑΕΔ πολλές φορές ανακαλύπτουν ότι ούτε επίδομα ανεργίας, ούτε το εποχικό βοήθημα μπορούν να κατοχυρώσουν, εξαιτίας των αλλαγών που έχουν επέλθει στις συμβάσεις τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου