ΤΟΠΙΚΑ

Καβάτζα με κάνναβη στο προαύλιο εκκλησίας

καβάτζα-με-κάνναβη-στο-προαύλιο-εκκλη-292427

Συλλήψεις δύο Αλβανών εμπόρων προχθές το βράδυ, από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών

Διακινούσαν κάνναβη στο προαύλιο της Αγίας Παρασκευής. Τέλος στην ανησυχία των κατοίκων της περιοχής για τον κίνδυνο που διέτρεχαν τα παιδιά τους να γίνουν χρήστες ναρκωτικών έβαλε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου. Σε επέμβαση προχθές το απόγευμα, οι αστυνομικοί τσάκωσαν δύο Αλβανούς εμπόρους ναρκωτικών και κατέσχεσαν ένα κιλό κάνναβης που οι δράστες είχαν επιμελώς κρυμμένο στο προαύλιο.

Όλα ξεκίνησαν μετά από πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση του Τμήματος Δίωξης, ότι στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας αλλοδαποί διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες. Οι αστυνομικοί έθεσαν άμεσα σε διακριτική παρακολούθηση τον χώρο. Το προαύλιο της Εκκλησίας είναι ο μόνος τόπος στη συνοικία συνάθροισης νέων ατόμων. Σε κοντινή περιοχή δεν υπάρχει κάποια πλατεία ή πάρκο, και τα παιδιά διέτρεχαν κίνδυνο.

Οι αστυνομικοί περίμεναν την κατάλληλη στιγμή και τελικά κατάφεραν και έπιασαν στα πράσα τους εμπόρους ναρκωτικών. Πρόκειται για δύο Αλβανούς ηλικίας 34 και 20 ετών, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας, όπου κρατούνται προκειμένου να απολογηθούν στην Εισαγγελία Βόλου για κακουργηματικές πράξεις.

Εξάλλου, το Τμήμα Δίωξης εντόπισε την καβάτζα στην οποία έκρυβαν τα ναρκωτικά.

Σε κρυψώνα, σε παρακείμενο χώρο της εκκλησίας, οι συλληφθέντες φυλούσαν ένα κιλό κάνναβης και μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και τα κινητά τους τηλέφωνα ως μέσα διευκόλυνσης για την εμπορία ναρκωτικών και το χρηματικό ποσό των 75 ευρώ που είχαν πάνω τους ως προερχόμενο από διακίνηση.

Η επέμβαση των αστυνομικών έβαλε τέλος μία και έξω στις ανησυχίες και τους φόβους των κατοίκων της περιοχής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα τα παράπονα για ύποπτη κίνηση ατόμων είχαν πυκνώσει.

Σε κάποιες γωνιές της εκκλησίας το βράδυ δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός και οι κάτοικοι έβλεπαν να συχνάζουν εκεί άτομα που δεν ήταν από τη συνοικία τους. Ανησυχούσαν για τους κινδύνους που διέτρεχαν τα παιδιά τους, καθώς το φαινόμενο είχε ενταθεί το τελευταίο διάστημα. Ο χώρος της πλατείας είναι ο μοναδικός στη συνοικία που συναθροίζονται νέα άτομα. Τελικά τα παράπονα φαίνεται ότι έφτασαν και σε γνώση της αστυνομίας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου