ΤΟΠΙΚΑ

Αθώοι για τις φορεσιές του Πολιτιστικού Συλλόγου Ν. Αγχιάλου

αθώοι-για-τις-φορεσιές-του-πολιτιστικ-293489

Πανηγυρικά αθώοι κρίθηκαν δύο πρώην στελέχη του χορευτικού τμήματος Ν. Αγχιάλου, σε βάρος των οποίων ο πρώην αντιδήμαρχος Βόλου, Παντελής Πελεκάνος, είχε υποβάλλει μήνυση για υπεξαίρεση παραδοσιακών στολών ιδιοκτησίας του δήμου. Η μήνυση εκδικάστηκε χθες, με το δικαστήριο να αποφαίνεται ότι δεν τελέστηκε αδίκημα, ενώ ο εισαγγελέας έδρας εξέφρασε την απορία του για τη «θέρμη» με την οποία κινήθηκε η υπόθεση, αφήνοντας αιχμές ότι υπήρχαν άλλα κίνητρα.

Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση με τις παραδοσιακές φορεσιές το χρονικό διάστημα από τέλη Απριλίου του 2012 έως και 2 Μαΐου 2013.

Τα δύο μέλη του πολιτιστικού συλλόγου κατηγορήθηκαν ότι είχαν δανειστεί από το βεστιάριο του δήμου συνολικά 27 παραδοσιακές στολές, οι οποίες θα χρησιμοποιούνταν για τις επετειακές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου.

Υποχρέωση ήταν η επιστροφή των στολών εντός τριών ημερών μετά το πέρας της παρέλασης, σύμφωνα όμως με το κατηγορητήριο δεν επιστράφηκαν παρά μόνο έξι, στις 2 Μαΐου του 2013.

Για το θέμα είχε γίνει έρευνα στα αρχεία του Δήμου Βόλου, του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΘΕ και του δημοτικού καταστήματος Ν. Αγχιάλου, η οποία κατέδειξε ότι στο βεστιάριο ο αριθμός των στολών ήταν συγκεκριμένος, ενώ το ηχοσύστημα που έλειπε βρέθηκε σε σχολείο της περιοχής και ότι ο δήμος δεν είχε υποστεί καμία υλική ή ηθική ζημία.

Μάλιστα, σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο δήμος αποφάσισε να μην παραστεί πολιτική αγωγή.

Σημειώνεται ότι ο χοροδιδάσκαλος έχει καταθέσει μήνυση εναντίον του κ. Πελεκάνου, για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου