ΤΟΠΙΚΑ

Εντατικοί έλεγχοι σε επιχειρήσεις

εντατικοί-έλεγχοι-σε-επιχειρήσεις-293867

Κλιμάκια της ΔΕΥΑΜΒ ξεκινούν από Δευτέρα αυτοψίες για λιποσυλλέκτες

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία της τελευταίας παράτασης που έχει δοθεί στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης για τη συμμόρφωσή τους προς τον κανονισμό της ΔΕΥΑΜΒ, σε ό,τι αφορά την τοποθέτηση λιποσυλλεκτών, προκειμένου να μην επιβαρύνεται το δίκτυο αποχέτευσης του δήμου. Από την ερχόμενη εβδομάδα, ο λόγος θα δοθεί σε ειδικά συνεργεία που θα συγκροτηθούν και θα ξεκινήσουν ελέγχους στα καταστήματα, προκειμένου να διαπιστωθεί πόσοι συμμορφώθηκαν και πόσοι όχι.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Άρη Σαββάκη, τα συνεργεία θα αποτελούνται από δύο τουλάχιστον άτομα και οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν σε πρώτη φάση από ταβέρνες, ψησταριές, τσιπουράδικα και σούπερ μάρκετ, που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα από τη Γαλλίας και μέχρι την παραλία.

«Στον συγκεκριμένο άξονα, υπάρχουν οι περισσότερες επιχειρήσεις εστίασης. Η αλήθεια είναι ότι πολλές επιχειρήσεις, φροντίζουν και παραδίδουν χρησιμοποιημένα λάδια σε εταιρείες που τα διαχειρίζονται. Το πρόβλημα όμως υφίσταται κατά το πλύσιμο των σκευών, οπότε λάδια καταλήγουν στην αποχέτευση», σημείωσε ο κ. Σαββάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του φαγητού είναι αυτές που επιβαρύνουν περισσότερο το δίκτυο αποχέτευσης και θα πρέπει οι ιδιοκτήτες να φροντίσουν να τοποθετήσουν λιποσυλλέκτες κάτω από τους νεροχύτες τους.

Έλεγχοι θα γίνουν συνολικά σε 600 επιχειρήσεις, όσες και οι επιστολές που στάλθηκαν από τη ΔΕΥΑΜΒ προς επιχειρηματίες το προηγούμενο διάστημα.

Στους πρώτους ελέγχους, τα συνεργεία που θα διαπιστώσουν τυχόν παραβάτες θα δίνουν περιθώριο πέντε ημερών για την τοποθέτηση λιποσυλλέκτη, σε διαφορετική περίπτωση και σε επανέλεγχο που θα γίνει θα επιβάλλεται πρόστιμο 200 ευρώ.

Όπως επεσήμανε ο κ. Σαββάκης, το δίκτυο της αποχέτευσης επιβαρύνεται σημαντικά από τα λάδια που καταλήγουν σε αυτό. Κάθε εβδομάδα, από Τετάρτη έως Παρασκευή, συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ προχωρούν σε ελέγχους του δικτύου και σε αποφράξεις όπου χρειάζεται.

Σημειώνεται ότι τέλος Οκτωβρίου εκπνέει και η προθεσμία για την τοποθέτηση λιποσυλλεκτών και στα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου