ΤΟΠΙΚΑ

Διήμερο μνήμης και αγώνα

διήμερο-μνήμης-και-αγώνα-294581

Διήμερο «Μνήμης και αγώνα», αφιερωμένο στον Εθνομάρτυρα Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό, διοργανώνουν ο Σύλλογος Κυπρίων Ν. Μαγνησίας και η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, με επίσημο προσκεκλημένο και κεντρικό ομιλητή τον θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο.

Το περιεχόμενο και η σημασία των εκδηλώσεων αποτέλεσαν το θέμα της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν χθες οι συντελεστές. Μιλώντας κατ’ αρχάς ο κ. Χριστοφόρος, επεσήμανε ότι «μέσα από το διήμερο θα αναπτύξουμε τα χαρακτηριστικά του αγωνιστικού φρονήματος, του τρόπου ζωής του Εθνομάρτυρα Κυπριανού και θα αναλύσουμε τι είναι η παράδοση στη ζωή μας, ειδικά στις μέρες μας, που βρισκόμαστε σε συμπληγάδες, σε αντίξοες συνθήκες και καλούμαστε να δημιουργήσουμε αντιστάσεις ποιότητας».

Παίρνοντας τον λόγο, ο πρόεδρος της Ενωσης Κυπρίων Μαγνησίας, Αδάμος Μουζούρης, επεσήμανε ότι «το διήμερο μνήμης και αγώνα αφιερώνεται σε προσωπικότητες, σε επετείους που φέρνουν πάντα στη μνήμη και την επικαιρότητα πρόσωπα και αξίες, γιατί πιστεύουμε ότι το μήνυμα είναι διαχρονικό, και πιστεύουμε ότι μέσα από αυτές τις εκδηλώσεις αναζητούμε πρότυπα τα οποία θα μας βοηθήσουν για το παρόν και τα μέλλον».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αύριο Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου στις 8μ.μ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας – Βόλου, πραγματοποιηθεί ομιλία από τον θεοφιλέστατο Επίσκοπο Καρπασίας κ. Χριστοφόρο με θέμα: «Εθνομάρτυρας Κυπριανός – Μαρτύριο και Μαρτυρία». Θα ακολουθήσουν τραγούδια από τη Χορωδία του Συλλόγου Μικρασιατών «Το Εγγλεζονήσι», με τη διεύθυνση της Στάσας Τζάλα και με φιλική συμμετοχή του Γιώργου Φουντούλη και της Μαρίνας Βολουδάκη.

Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία καθώς και Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη του Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κυπριανού, και των Μητροπολιτών Πάφου Χρύσανθου, Κιτίου Μελέτιου, Κυρηνείας Λαυρέντιου, και των ανωνύμων κληρικών, προκρίτων και απλών ανθρώπων που μαρτύρησαν τον Ιούλιο του 1821. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και με τη στήριξη των συλλόγων Κρητών, Θρακών, Α. Ρωμυλίας, Μακεδόνων, Ηπειρωτών και με τη συνδιοργάνωση ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου