ΤΟΠΙΚΑ

Κλείνει η «πληγή» εκκαθαρίσεων εταιρειών στον Δήμο Βόλου

κλείνει-η-πληγή-εκκαθαρίσεων-εταιρ-294845

Μία μεγάλη πληγή, αυτή των εταιρειών των πρώην δήμων που συνενώθηκαν επί Καλλικράτη, ετοιμάζεται να κλείσει ο Δήμος Βόλου με τη λήξη των εκκαθαρίσεών τους.

Οι εκκαθαρίσεις βρίσκονται σε εκκρεμότητα επί σειρά ετών. «Eπρεπε να είχαν γίνει με την εφαρμογή του Καλλικράτη. Ο λόγος που το κάνουμε εμείς, είναι ότι πλέον ο δήμος έχει την οικονομική δυνατότητα να προχωρήσει στην εκκαθάριση των εταιρειών και να μπει ένα τέλος στη λεηλασία που γινόταν επί σειρά ετών σε αυτές. Πλέον έχουμε τη δυνατότητα να σταματήσουμε αυτό το πανηγύρι», είπε ο εκτελών χρέη Δημάρχου Θάνος Θεοδώρου στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, διευκρινίζοντας -μετά από παρατήρηση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Θεολόγου Διαμαντένια- ότι οι φάκελοι των εταιρειών, βρίσκονται εδώ και τρία χρόνια στα χέρια της Εισαγγελίας Βόλου.

Οι αποφάσεις εκκαθάρισης αφορούσαν στη ΔΕΜΕΚΑΒ, Κ.Ο.- ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, ΔΗΚΙ και οργανισμούς πολιτισμού και αθλητισμού Αρτέμιδος.

Αποσύρθηκε η εκκαθάριση της ΔΗΤΕΒ

Από το Δημοτικό Συμβούλιο αποσύρθηκε το θέμα της εκκαθάρισης της ΔΗΤΕΒ.

Μετά από ερώτηση του εκτελούντα χρέη Δημάρχου Θάνου Θεοδώρου, αποκαλύφθηκε ότι ο Δήμος Βόλου καλείται να αναλάβει την υποχρέωση να επιστρέψει εγγυητική 420.000 ευρώ στο domotel Ξενία Βόλου, που είχε καταβάλλει η εταιρεία με την έναρξη της μίσθωσης του ξενοδοχείου, χρήματα που όμως δεν υπάρχουν στα υπό εκκαθάριση ταμεία της ΔΗΤΕΒ.

Όπως ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ο εκκαθαριστής, τα μόνα χρήματα που υπάρχουν είναι περίπου 75.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα, σύμφωνα με τον ίδιο χρησιμοποιήθηκαν για ανάγκες της επιχείρησης. Για το θέμα αυτό είχε γίνει και έλεγχος.

Ο κ. Θεοδώρου αμφισβήτησε αν είναι νόμιμη η ανάληψη αυτής της υποχρέωσης από τον δήμο, να επιστρέψει δηλαδή την εγγυητική από τα ταμεία του από τη στιγμή που δεν υπάρχουν στα ταμεία της ΔΗΤΕΒ.

Στο πλαίσιο αυτό το θέμα αποσύρθηκε προκειμένου να διερευνηθεί.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου