ΤΟΠΙΚΑ

Μπλόκο σε τέσσερις πλειστηριασμούς

μπλόκο-σε-τέσσερις-πλειστηριασμούς-296453

Ματαιώθηκαν χθες για πολλοστή φορά εν μέσω διαμαρτυριών άλλοι τέσσερις πλειστηριασμοί ακινήτων στο Ειρηνοδικείο Βόλου.

Περισσότερα από πενήντα μέλη της Κίνησης Πολιτών κατά των Κατασχέσεων και Πλειστηριασμών που είχαν συγκεντρωθεί εκεί, απέτρεψαν την είσοδο στις συμβολαιογράφους φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρίας.

Χθες στο Ειρηνοδικείο Βόλου επρόκειτο να διενεργηθούν τέσσερις πλειστηριασμοί οι οποίοι αφορούσαν ακίνητα που δεσμεύτηκαν εξαιτίας της μη τήρησης επαγγελματικών δανείων.

Ο πρώτος αφορούσε σε τρία διαμερίσματα επαγγελματία στον Βόλο, το πρώτο εμβαδού 157,62 τετραγωνικών μέτρων, με πρώτη τιμή προσφοράς τις 96.000 ευρώ, το δεύτερο εμβαδού 512 τετραγωνικών μέτρων, με πρώτη τιμή προσφοράς 52.000 ευρώ, και το τρίτο εμβαδού 71,42 τετραγωνικών μέτρων, με πρώτη τιμή προσφοράς 43.000 ευρώ.

Ο δεύτερος πλειστηριασμός αφορούσε σε κατάστημα στο κέντρο της πόλης, εμβαδού 60 τετραγωνικών μέτρων, με πρώτη τιμή προσφοράς 107.000 ευρώ, ο τρίτος σε αγροτεμάχιο έκτασης 5.300 τετραγωνικών μέτρων, με πρώτη τιμή προσφοράς 118.000 ευρώ, και ο τέταρτος και τελευταίος, σε οικία εμβαδού 310 τετραγωνικών μέτρων, με πρώτη τιμή προσφοράς 195.000 ευρώ.

Το μέλος της Κίνησης Πολιτών κατά των Κατασχέσεων και Πλειστηριασμών και μέλος του ΕΠΑΜ, Γιώργος Λέτσιος, δήλωσε ότι στόχος του κινήματος είναι να μη βγει κανένα περιουσιακό στοιχείο Βολιώτη πολίτη σε εκποίηση.

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για εμάς, και αυτό παλεύουμε και θα συνεχίζουμε να παλεύουμε κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο Βόλου, είπε, τονίζοντας ότι το κίνημα είναι αντίθετο με κάθε είδους πλειστηριασμό ακινήτου, είτε κατοικίας, είτε επαγγελματικής στέγης, είτε αγροτεμαχίου.

Το Αναγκαστικό Δίκαιο, συνέχισε περαιτέρω, είναι παράνομο και αντισυνταγματικό. «Εμείς δεσμευόμαστε ότι όταν αποκατασταθεί η δημοκρατία, τότε όλα τα δεσμευμένα ακίνητα θα επιστρέψουν σε όλους, και όχι στις τράπεζες και το κράτος-μαφία» κατέληξε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου