ΤΟΠΙΚΑ

Με επιτυχία το εκπαιδευτικό τετραήμερο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης

με-επιτυχία-το-εκπαιδευτικό-τετραήμε-296466

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το εκπαιδευτικό τετραήμερο και η άσκηση «Αεροδιάσωσης στο Υγρό Στοιχείο» της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – Παράρτημα Μαγνησίας, που πραγματοποιήθηκε στην 111 Πτέρυγα Μάχης σε συνεργασία με την Πολεμική Αεροπορία.

Στην άσκηση συμμετείχαν 120 διασώστες και 2 διασωστικά σκάφη από τα παραρτήματα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης – Παράρτημα Μαγνησίας, καθώς και 3μελές πλήρωμα και ελικόπτερο (SAR) Έρευνας και Διάσωσης

Όπως ενημερώνει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Μαγνησίας, κατά τη διάρκεια της διημερίδας παρουσιάστηκαν τα μέσα και οι δυνατότητες αεροδιάσωσης, η επιχειρησιακή εικόνα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για όλη την Ελλάδα, οι θέσεις των σκαφών, τα πληρώματα και οι εξοπλισμοί, οι διεθνείς συνεργασίες και εκπαιδεύσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και μεταξύ άλλων ο σχεδιασμός της εθελοντικής ομάδας για το επόμενο δωδεκάμηνο.

Τo Σάββατο πραγματοποιήθηκε η άσκηση αεροδιάσωσης με 10 αεροδιασώσεις και 40 ναυαγοσωστικές διασώσεις από τα σκάφη της Ε.Ο.Δ στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Νέας Αγχιάλου.

Μάλιστα, φέτος για πρώτη φορά δοκιμάστηκε και μία νέα τεχνική παραλαβής φορείου με τραυματία από λιμενοβραχίονα στο ελικόπτερο, με την ενεργή συμμετοχή και δύο διασωστών του ΕΚΑΒ Βόλου.

Προχθές Τρίτη, τέλος ξεκίνησε και θα ολοκληρωθεί την επόμενη Παρασκευή η καμπάνια ευαισθητοποίησης στις διασώσεις.

Η καμπάνια απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να ζήσει κάτι διαφορετικό, να μάθει τι σημαίνει να είσαι διασώστης, να συμμετέχει σε μια περιπολία με διασωστικό σκάφος.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος, ενημερώνει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Μαγνησίας, μπορεί να έρθει στην παραλία του Βόλου, στο ύψος της Αργούς, στο διάστημα 17:00-21:00 για να «πάρει θέση» στο διασωστικό σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας, ζώντας την εμπειρία μιας επιχείρησης διάσωσης στη θάλασσα εντελώς δωρεάν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου