ΤΟΠΙΚΑ

Εκδρομή στην Κέρκυρα για το Συνέδριο Ερασιτεχνών Αστρονόμων

εκδρομή-στην-κέρκυρα-για-το-συνέδριο-ε-297111

Η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος οργανώνει τριήμερη εκδρομή στην Κέρκυρα, για την παρακολούθηση του 10ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ερασιτεχνών Αστρονόμων, την Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου έως Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017. Τα δύο προηγούμενα συνέδρια πραγματοποιήθηκαν στη Θάσο και στη Σπάρτη.

Σύμφωνα με την διοργανώτρια Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας, το συνέδριο αυτό θα έχει πολλές εισηγήσεις που θα αναφέρονται στην αστρονομία, την αστροφυσική, τη διαστημική, τις τελευταίες αστρονομικές ανακαλύψεις κ.λπ. ενώ θα λειτουργήσουν παράλληλα και εργαστήρια αστρονομικών κατασκευών και διαφόρων επιτευγμάτων.

Θα συμμετάσχουν όλοι σχεδόν οι 25 Σύλλογοι Ερασιτεχνών Αστρονόμων της Ελλάδος με πολλούς άλλους θιασώτες της θαυμάσιας αυτής επιστήμης της αστρονομίας, καθώς και πλήθος κόσμου που θα προέρχεται από κάθε γωνιά της Ελλάδος. Προβλέπεται δε ότι εκείνοι που θα παρακολουθήσουν το Συνέδριο θα φθάσουν και ίσως να ξεπεράσουν τους 300.

Στις εισηγήσεις θα συμμετάσχουν από την Εταιρεία Αστρονομίας της πόλης μας και δύο Μέλη της, ο Κων/νος Μαυρομμάτης, πρόεδρος της Εταιρείας και Χρίστος Ξενάκης, αντιπρόεδρος αυτής.

Από το Βόλο, εκτός από τα Μέλη της Εταιρείας, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και άλλοι εκδρομείς, οι οποίοι θα επισκέπτονται τα διάφορα Μουσεία, Ιδρύματα και αξιοθέατα του ιστορικού κέντρου της Κέρκυρας, εάν δεν θέλουν να παρακολουθήσουν όλες τις εργασίες του Συνεδρίου.

Η Εταιρεία θα ναυλώσει ειδικό μικρό πούλμαν των 20 θέσεων και δέχεται από τώρα δηλώσεις συμμετοχής κατά σειρά προτεραιότητας στα τηλέφωνα: 2421046253, 2421051061, φαξ: 2421051061 και e-mail: [email protected], με προκαταβολή 50 €, ενώ το συνολικό κόστος της εκδρομής είναι αρκετά οικονομικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου