ΤΟΠΙΚΑ

Αιμοδότες προσφοράς οι έμποροι του Βόλου

αιμοδότες-προσφοράς-οι-έμποροι-του-βό-297188

Είκοσι περίπου φιάλες αίματος είναι ο απολογισμός της χθεσινής εθελοντικής αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας δημιουργίας τράπεζας αίματος, με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας. Η ανταπόκριση στο χθεσινό πρώτο κάλεσμα ήταν ενθαρρυντική, και υπογραμμίζει την έντονη κοινωνική παρουσία των εμπόρων, οι οποίοι αφήνουν στην άκρη τα καθημερινά τους προβλήματα και αφουγκράζονται τις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Για μας είναι πολύ σημαντική μέρα”, ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Απόστολος Οντόπουλος, “διότι θα δημιουργήσουμε μια δομή που δεν είχε ο Εμπορικός Σύλλογος όλα αυτά τα χρόνια. Μας δόθηκε η ευκαιρία μέσω του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας “Η Αλληλεγγύη” να δημιουργήσουμε εύκολα και γρήγορα τράπεζα αίματος, η οποία θα απευθύνεται όχι μόνο στους εμπόρους αλλά και στους εργαζομένους στα εμπορικά καταστήματα αλλά και γενικότερα στους συμπολίτες μας, που έχουν ανάγκη».

Ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου να στηρίξουν την προσπάθεια, που θα συνεχιστεί, καθώς η κινητή μονάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου Βόλου θα βρίσκεται κάθε τελευταία Τετάρτη του μήνα σε χώρο εύκολα προσβάσιμο, όπως είναι το προαύλιο του Αγίου Νικολάου. Παράλληλα ο κ. Οντόπουλος υπογραμμίζει την συγκινητική ανταπόκριση των εμπόρων, οι οποίοι αναμένεται να στηρίξουν και στο μέλλον την ίδια προσπάθεια.

Το μήνυμα που στέλνουν οι έμποροι μέσα από την παραπάνω προσπάθεια, είναι μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης προς όφελος του συνόλου, ενώ όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος των εμπόρων «δεν μας απασχολεί μόνο η εμπορική αγορά, αλλά έχουμε γενικότερα κοινωνικές ευαισθησίες».

Το αίμα που συγκεντρώθηκε, θα προσφέρεται σε όποιον το έχει ανάγκη. «Δεν θα αποκλείσουμε κανέναν, δεν είναι ο σκοπός μας αυτός, δεν είμαστε κλειστό κλαμπ, είμαστε ένας σύλλογος ο οποίος έχει ρόλο μέσα στην τοπική κοινωνία και γι’ αυτό τον λόγο δεν θα μπορούσαμε ποτέ να μην ανταποκριθούμε σε ένα συμπολίτη μας ο οποίος έχει ανάγκη» υπογραμμίζει ο ίδιος.

Η εμπορική κίνηση

Η εμπορική εικόνα της τοπικής αγοράς, στο μεταξύ, παραμένει υποτονική, κατώτερη των προσδοκιών των εμπόρων, οι οποίοι έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Σύμφωνα με την εκτίμηση του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, παρουσιάζει μειωμένη κίνηση, σε σύγκριση με το πρώτο δεκαπενθήμερο, γεγονός που προβληματίζει το σύνολο του εμπορικού κόσμου.

«Γενικότερα ο Σεπτέμβριος δεν ευνοεί καθόλου κάποιους κλάδους. Παράλληλα, όμως, είμαστε πάρα πολύ επιφυλακτικοί όσον αφορά τους επόμενους μήνες, οι οποίοι προβλέπονται δύσκολοι», τονίζει ο ίδιος, ενώ προσθέτει ότι «δεν σταματάμε να ελπίζουμε και αυτό που ζητούμε γενικότερα από τα μέλη και τους συναδέλφους εμπόρους, είναι να δείξουμε την απαραίτητη συνοχή, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, τα οποία θα είναι πολλά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου