ΤΟΠΙΚΑ

Πράσινο φως για το πάρκινγκ στη Φιλελλήνων

πράσινο-φως-για-το-πάρκινγκ-στη-φιλελλ-297727

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΥΨΟΥΣ 10,4 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Υστερα από τρεις άγονους διαγωνισμούς, ο Δήμος Βόλου αναλαμβάνει να ολοκληρώσει εξ ιδίων πόρων και να παραδώσει προς χρήση στην πόλη το βαλτωμένο επί σειρά ετών πάρκινγκ της οδού Φιλελλήνων. Στη χθεσινή οικονομική επιτροπή εγκρίθηκαν οι όροι διακήρυξης του έργου προϋπολογισμού 10,4 εκατ. ευρώ. Μέσω του διαγωνισμού θα ανακηρυχθεί ο ανάδοχος που θα κατασκευάσει το έργο για λογαριασμό του Δήμου Βόλου.

Ο διαγωνισμός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με την πλευρά του επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου», Μιχάλη Μιτζικού, να είναι η μόνη που εξέφρασε αντιρρήσεις. Ο κ. Μιτζικός αν και αναγνώρισε ότι το πρόβλημα το κληρονόμησε η σημερινή δημοτική αρχή, επέρριψε ευθύνες για τη διαχείρισή του. Ο ίδιος επέμεινε στην ολοκλήρωση του έργου μέσω ΣΔΙΤ, υποστηρίζοντας ότι το ποσό των 10 εκατ. ευρώ που θα βγει από τα δημοτικά ταμεία για θέσεις πάρκινγκ είναι υπερβολικό. Ο ίδιος τόνισε ότι με τη συγκεκριμένη απόφαση δεσμεύονται και οι επόμενες δημοτικές αρχές. Αμφισβήτησε τη βιωσιμότητα του έργου και άφησε αιχμές για τον χρόνο απόσβεσης της επένδυσης. Ο ίδιος καταφέρθηκε ευθέως και εναντίον των αριστερών παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου που, όπως ανέφερε, έχουν κάνει συμμαχία με τη δημοτική αρχή και στηρίζουν το έργο.

Η τελευταία αναφορά προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο του επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτη Πατσιαντά όσο και του επικεφαλής της ΛΑΣ, Αποστόλη Νάνου.

«Είναι η Ελλάδα στον γύψο εξαιτίας των μνημονίων που έφεραν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ., έχει εξαϋλωθεί η τοπική αυτοδιοίκηση, η χρηματοδότηση των τεχνικών προγραμμάτων των δήμων, τα χρήματα από το ΕΣΠΑ και συνεχίζεις να μιλάς για νεοφιλελεύθερη πολιτική;», ήρθε η απάντηση από τον κ. Πατσιαντά. «Μας βάζετε στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή είμαστε υπέρ της ολοκλήρωσης ενός έργου που έχει βαλτώσει εδώ και χρόνια, και που αν δεν ολοκληρωθεί θα δημιουργήσει προβλήματα στατικότητας στη γύρω περιοχή και στις πολυκατοικίες που υπάρχουν;», συνέχισε τασσόμενος υπέρ του πάρκινγκ της Φιλελλήνων.

«Είστε υπόλογοι», είπε ο κ. Μιτζικός ανεβάζοντας τους τόνους.

«Εσείς ποιανού την άποψη εκφράζετε; Της παράταξης ή την προσωπική σας; Γιατί δύο μέλη της παράταξής σας στηρίζουν την ολοκλήρωση του έργου», είπε απευθυνόμενος στον κ. Μιτζικό, ο κ. Νάνος.

«Οι πόροι του ΕΣΠΑ είναι συγκεκριμένοι, αν βάζαμε στο ΕΣΠΑ το πάρκινγκ δεν θα υπήρχαν πόροι γι’ άλλα έργα», είπε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος, Απ. Ζαρκάδας-Βεργής.

Νέος χριστουγεννιάτικος φωτισμός

Στην ίδια συνεδρίαση κατακυρώθηκε σε ανάδοχο και ο διαγωνισμός για τον νέο χριστουγεννιάτικο φωτισμό της πόλης προϋπολογισμού 168.640 ευρώ.

Την αντίθεσή του εξέφρασε ο κ. Μιτζικός. «Τον πρώτο χρόνο ψηφίσαμε θετικά, δεν είμαστε μεμψίμοιροι. Πιστεύω όμως ότι δεν χρειαζόμαστε άλλο χριστουγεννιάτικο διάκοσμο στην πόλη. Στο τέλος δεν θα έχουμε αποθήκες να βάλουμε τα φωτάκια», είπε χαρακτηριστικά.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου