ΤΟΠΙΚΑ

Ενοχος Βολιώτης αστυνομικός για θανατηφόρο τροχαίο

ενοχος-βολιώτης-αστυνομικός-για-θανα-299003

Ποινή φυλάκισης είκοσι ενός μηνός επιβλήθηκε σε Βολιώτη αστυνομικό που ενεπλάκη σε τροχαίο δυστύχημα τον Μάιο του 2013 στον Βόλο, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό μιας ηλικιωμένης γυναίκας.

Ο αστυνομικός κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Λάρισας για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Στις 27 Μάιου 2013 στην Ιωλκού, πρωινή ώρα, ο αστυνομικός που οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα, άγνωστο για ποιο λόγο έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και παρέσυρε μία γυναίκα. Η ηλικιωμένη υπέστη σοβαρά τραύματα και υπέκυψε σε αυτά.

Σύμφωνα με την «Ελευθερία», στο δικαστήριο τον κατηγόρησαν πως εγκατέλειψε το θύμα, όμως ο ίδιος το αρνήθηκε αυτό κατηγορηματικά λέγοντας πως και την επαγγελματική του ιδιότητα δήλωσε και περίμενε να έρθει το ασθενοφόρο.
Όλα έγιναν πρωινές ώρες. Ο αστυνομικός ενώ οδηγούσε τη μηχανή του, δεν αντιλήφθηκε έγκαιρα τη γυναίκα η οποία επιχειρούσε να διασχίσει τον δρόμο κάθετα. Δεν πρόλαβε να σταματήσει ούτε με φρένο αλλά ούτε και με ελιγμό, με αποτέλεσμα να την παρασύρει με το όχημά του και να την τραυματίσει θανάσιμα.
«Πετάχτηκε. Δεν μπόρεσα να την αποφύγω. Μετά το ατύχημα της μιλούσα και μου είπε πως πονάει μόνο στη μέση», είπε κατά τη διάρκεια της απολογίας του στη Λάρισα.

«Έπεσε πάνω μου. Δεν τη χτύπησα εγώ» επισήμανε περαιτέρω και προς επίρρωση πρόσθεσε: «Αυτό προκύπτει από τις φθορές που έχει η μηχανή… Θα έπρεπε να είχε εκτοπιστεί, αν την είχα χτυπήσει εγώ. H πεζή δεν εκτοπίστηκε καθόλου… Την έβαλαν να καθίσει. Της μιλούσα. Δεν έδειχνε να έχει γρατσουνιές, ούτε αίματα. Μου είπε ότι θέλει να ειδοποιηθεί η κόρη της. Περίμενα να έρθει ασθενοφόρο. Εγώ ανέφερα στα άτομα που ήταν εκεί πως είμαι αστυνομικός πως φεύγω πάω στην υπηρεσία».

Να επισημανθεί ότι τότε ο αστυνομικός είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου