ΤΟΠΙΚΑ

Παράσταση στην αυλή του αρχαιολογικού μουσείου υπέρ του «Χαμόγελου του παιδιού»

παράσταση-στην-αυλή-του-αρχαιολογικο-299291

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης για την στήριξη του «Χαμόγελου του παιδιού» ήταν η θεατρική παράσταση των εκπαιδευτηρίων «Προμηθέας», που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας και την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων «Προμηθέας» παρουσίασαν στο κοινό την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, μεταφέροντας ηχηρά μηνύματα αλληλεγγύης, με όχημα τον πολιτισμό.

Η διευθύντρια σπουδών των Εκπαιδευτηρίων «Προμηθέας» Χριστίνα Μορφωνιού δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι: «Αποδεχτήκαμε με πολύ χαρά την πρόταση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, προκειμένου να συγκεντρωθούν τρόφιμα για το «Χαμόγελο του παιδιού». Εχουμε συλλέξει κι εμείς πάρα πολλά τρόφιμα κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων και κάναμε μια ανοιχτή πρόσκληση προς την κοινωνία του Βόλου, μαζί με την Εφορεία Αρχαιοτήτων και την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, να έρθουν κοντά μας, να παρακολουθήσουν την προσπάθεια των παιδιών μας και ταυτόχρονα να ενισχύσουν με την παρουσία τους το «Χαμόγελο του παιδιού».

Ο Ταξίαρχος Ιωάννης Τόλιας, διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, επεσήμανε από την πλευρά του ότι: «Μετά από διαταγή που είχαμε από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας να μαζέψουμε τρόφιμα για το «Χαμόγελο του παιδιού», συναποφασίσαμε μαζί με τα Εκπαιδευτήρια «Προμηθέας» και την Εφορεία αρχαιοτήτων Μαγνησίας να συνδυάσουμε την προσπάθεια με την συγκεκριμένη θεατρική παράσταση, με στόχο τη στήριξη της οργάνωσης που προσφέρει πολλά στο παιδί». Ο ίδιος τόνισε επίσης ότι η συγκεκριμένη προσπάθεια «αναδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπο της Αστυνομίας, που βρίσκεται κοντά στον πολίτη, διοργανώνοντας, παράλληλα, φιλανθρωπικές εκδηλώσεις».

Δεκάδες Βολιώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών, προσφέροντας τρόφιμα για το «Χαμόγελο του παιδιού», ενώ επικρότησαν με το θερμό τους χειροκρότημα την παράσταση και την κοινή πρωτοβουλία.

Τα πρόσωπα της αρχαίας τραγωδίας απέδωσαν οι μαθητές των εκπαιδευτηρίων «Προμηθέας»: Νικόλας Παπαγεωργίου, Βικτώρια Μπέη, Αντωνία Κουγκούνη, Σπύρος Καλογήρου, Μηνάς Τζοάννος, Σταύρος Βοσινάκης, Φένια Κραβαρίτη, Γεώργιος Κωστίμπας, Κωνσταντίνος Σαραντωνίδης, Πάρις Φκιάρας, Σοφία Καλογήρου, Πάρις Μορφωνιός, Φοίβος Ναχμίας, Φωτεινή Κουτρούμπα, Κάλλη Αναστασοπούλου, Ελευθερία Κατσαρού, Ελενα Κουκλουμπέρη, Γιοβάννα Γιαννούλη, Αργυρώ Βερούση, Μαρία Δράκου, Χάρις Τσιάμη και Χαρά Χαραλάμπους. Υποβολέας ήταν η Αμαλία Μαντζιάρη, απόφοιτος του «Προμηθέα». Την διδασκαλία – σκηνοθεσία επιμελήθηκε η Χριστίνα Μορφωνιού, την διανομή – επεξεργασία ρόλων οι: Χριστίνα Μορφωνιού, Χριστόφορος Ζολώτας και Μαρία Ρήνου και την παράσταση πλαισίωσαν οι μουσικοί: Ζήσης Γεωργαλιός, κανονάκι, Ευάγγελος Μπακάλης, κρουστά, Βάϊος Τακτικός, φλάουτο – φλογέρα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου