ΤΟΠΙΚΑ

Εξαπατηθήκαμε, είπαν οι εργαζόμενοι της πρώην ΙΜΑΣ

εξαπατηθήκαμε-είπαν-οι-εργαζόμενοι-τ-300730

Συζητήθηκε χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου η αγωγή 26 εργαζομένων του πρώην εργοστασίου ΙΜΑΣ.Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από το δικαστήριο οι οικειοθελείς αποχωρήσεις τους να θεωρηθούν παράνομες και εκβιαστικές.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Εργαζομένων, Νίκος Μπουρούς, είπε: «εξαπατηθήκαμε».

«Υπήρχε δόλος», είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. «Αναγκαστήκαμε σε αποχώρηση όλοι οι εργαζόμενοι. Δεν υπήρχαν περιθώρια για περαιτέρω διαπραγματεύσεις, καθώς η βιομηχανία ανακοίνωσε διακοπή εργασιών τον Απρίλιο του 2016», συμπλήρωσε.

Οι εργαζόμενοι, όπως υποστήριξε ο ίδιος, απέδειξαν στο δικαστήριο πως η διακοπή των εργασιών του εργοστασίου είναι προσωρινή.

Γερμανικό εργοστάσιο του ομίλου δουλεύει την παραγγελία ταινιοδρόμων ύψους 70 εκατ. ευρώ που είχαμε λάβει εμείς, είπε, ενώ επισήμανε ότι η διακοπή αποσκοπούσε σε μελλοντική αλλαγή του προσωπικού με φθηνότερους μισθούς.

Προς επίρρωση, επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι επί ένα μήνα διαπραγματεύονταν τις μειώσεις στους μισθούς και είχαν δεχτεί τις προτάσεις και του διαμεσολαβητή και της εταιρείας, προκειμένου να μη γίνουν απολύσεις.

Στο δικαστήριο παραβρέθηκαν και οι δικηγόροι της εταιρείας, οι οποίοι ισχυρίστηκαν ότι οι εργαζόμενοι δεν ήταν συνεργάσιμοι και ότι δεν δεχόντουσαν τις μειώσεις μισθών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου