ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Νοσοκομείο

συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-έξω-από-το-ν-300819

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του Νοσοκομείου Βόλου θα πραγματοποιήσουν σωματεία και φορείς του Βόλου την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα, διεκδικώντας άμεση στελέχωση των μονάδων και χρηματοδότηση για την Υγεία από την κυβέρνηση.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες εκπρόσωποι ταξικών σωματείων, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» και βουλευτής του ΚΚΕ Κων. Στεργίου, ανέφερε πως οι ελλείψεις στον χώρο της Υγείας οδηγούν κάποιες φορές ακόμα και σε τραγική κατάληξη των συνανθρώπων μας.

Αναφέρθηκε στις ανάγκες της Μαγνησίας αναλυτικά ξεκινώντας από το ΠΕΔΥ Βόλου, όπου όπως τονίστηκε πρέπει να στελεχωθεί με γιατρούς ειδικοτήτων όπως: 2 Γενικής Ιατρικής- Παθολογίας, 2 Νευρολόγοι, 2 Οφθαλμίατροι, 1 Ορθοπεδικός, 2 ψυχίατροι, 1 Δερματολόγος, 1 Ρευματολόγος, ενώ απαιτείται και η αντικατάσταση του ιατρικοτεχνολογικού εξοπλισμού.

Στο Νοσοκομείο Βόλου, όπως τονίστηκε, πρέπει να γίνει άμεση εγκατάσταση του μαγνητικού τομογράφου ενώ υπάρχουν ελλείψεις γιατρών σε κλινικές: 3 στην Παιδιατρική, στην Οφθαλμολογική υπάρχουν μόνο δύο επικουρικοί, 4 ελλείψεις στην ΩΡΛ, στην Γαστρεντερολογική είναι μόνο ένας επικουρικός, ενώ αντίστοιχα στο Δερματολογικό και στο Πνευμονολογικό δεν υπάρχει κανείς γιατρός.

Στα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας εξάλλου δεν υπάρχει παιδίατρος και οδοντίατρος, ενώ λείπουν γιατροί γενικής ιατρικής από τη Ζαγορά, Σκόπελο και Αλόννησο, ενώ ελλείψεις καταγράφονται σε νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμό.

Τα Σωματεία, οι φορείς και οι λαϊκές επιτροπές ζητούν κρατική χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας με κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών στον κλάδο Υγείας, κατάργηση κάθε πληρωμής για υγεία και φάρμακα, πρόσληψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση σε Νοσοκομείο, ΠΕΔΥ και Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, καμία συγχώνευση ή κατάργηση υπηρεσίας ΠΕΔΥ στη Μαγνησία, καθώς και δωρεάν όλες τις προληπτικές εξετάσεις.

Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε και πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Κώστας Μενδρινός, ο οποίος ανέφερε ότι οι τελευταίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έγιναν το 2016, και στον σχεδιασμό είναι να γίνουν άλλες 21 το 2017.

Για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στο Νοσοκομείο Βόλου, όπως τόνισε ο ίδιος, αναλαμβάνουν εργολάβοι, υπογραμμίζοντας πως θα πρέπει να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό.

Εξάλλου κάλεσμα για συμμετοχή στη διαμαρτυρία εκ μέρους των συνταξιουχικών οργανώσεων, απηύθυνε και ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ – ΤΣΑ) Θανάσης Κοντονίνας.

Tα σωματεία που συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Τρίτης είναι τα εξής : Ένωση Εργατοϋπαλλήλων Τύπου και Χάρτου, Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών ν. Μαγνησίας, Συνδικάτο Μετάλλου “Μ. Παπαρήγας, Σωματείο Καθαριστριών- Καθαριστών ν. Μαγνησίας, Συνδικάτο ΟΤΑ ν. Μαγνησίας, Σωματείο Διοικητικών Υπαλλήλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σωματείο Δικαστικών Υπαλλήλων Βόλου, Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ ν. Μαγνησίας, Σύλλογος Πολιτικών Συνταξιούχων ν. Μαγνησίας, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Βόλου, Σύλλογος Εργαζομένων Κέντρων Υγείας ν. Μαγνησίας, Σύλλογος Νοσοκομειακών Γιατρών ν. Μαγνησίας, Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου