ΤΟΠΙΚΑ

Παραλήφθηκε και επίσημα το υπερσύγχρονο διασωστικό σκάφος

παραλήφθηκε-και-επίσημα-το-υπερσύγχρ-300887

Στην υπηρεσία του πολίτη θα είναι από σήμερα ένα υπερσύγχρονο διασωστικό σκάφος, το οποίο διαθέτει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Μαγνησίας.

Πρόκειται για τη δωρεά που έγινε από τη διασωστική νορβηγική οργάνωση RS. Χθες στην παραλία του Βόλου έγινε η εκδήλωση για την επίσημη παραλαβή του σκάφους.

Οι εθελοντές τον προηγούμενο μήνα εκπαιδεύτηκαν στη χρήση αυτού.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Φωτεινή Μαυρουδή-Δανάη, που ήταν παρούσα στην εκδήλωση, δήλωσε ότι η απόκτηση του σκάφους έγινε εξαιτίας του προσφυγικού.

«Με πολλούς εθελοντές μας και για πολλούς μήνες χρειάστηκε να συνδράμουμε σε πολλά νησιά.

Επειδή και ο Βόλος έχει μεγάλη θαλάσσια περιοχή, χρειαζόταν ένα από τα τέσσερα σκάφη που μας δόθηκαν χορηγία να το δώσουμε στο Βόλο», υπογράμμισε.

Με το διασωστικό σκάφος οι εθελοντές έχουν τώρα απίστευτες δυνατότητες. Ο αντιπρόεδρος του Παραρτήματος Μαγνησίας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Χάρης Παπαμαρκάκης, ενημέρωσε ότι το σκάφος έχει δύο μηχανές 200άρες, και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να επιχειρήσει παντός καιρού.

«Σε συνδυασμό με τον εξοπλισμό που διαθέτει, όπως θερμική κάμερα, ραντάρ επιφάνειας και βυθόμετρα, από σήμερα κιόλας θα βρίσκεται στην υπηρεσία του Βολιώτη, κι εμείς θα συνεργαζόμαστε με το Λιμενικό και θα παίρνουμε μέρος σε όλες τις επιχειρήσεις», πρόσθεσε.

Η παραλαβή του σκάφους για το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου είναι μεγάλη βοήθεια. Ο Λιμενάρχης Βόλου, Μανώλης Κανάλης, είπε ότι θα υπάρξει πολύτιμη συνδρομή στις επιχειρήσεις σε διάφορα σημεία του Παγασητικού, με κύριο σκοπό την έρευνα και τη διάσωση στη θάλασσα.

Το σκάφος, υπογράμμισε περαιτέρω, έχει μεγάλες δυνατότητες, ενώ οι εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης έχουν την εμπειρία και την ικανότητα για να το υποστηρίξουν.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης δημιουργήθηκε το 1992. Έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και πανελλαδικά αριθμεί 32 παραρτήματα και 1.500 εθελοντές.

Η δράσης της αφορά σε όλους τους τομείς, από τη διάσωση στο υγρό στοιχείο, την ορεινή διάσωση, μέχρι την πρόληψη και την εκπαίδευση.

Έχει Τμήμα Έρευνας και Τεχνολογίας, ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο σε όλη την Ελλάδα, Τμήμα Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Δράσεων, Τμήμα Πρώτων Βοηθειών και Αντιμετώπισης Καταστροφών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου