ΤΟΠΙΚΑ

Λαμπαδηδρομία ελπίδας στον Βόλο

λαμπαδηδρομία-ελπίδας-στον-βόλο-301025

Το μήνυμα της προσφοράς ελπίδας και ζωής κυριάρχησε στη χθεσινή λαμπαδηδρομία που πραγματοποιήθηκε για 15η φορά στον Βόλο, με επίκεντρο τη σημασία της προσφοράς αίματος, σε μια περιοχή που διαθέτει ανεξάντλητα αποθέματα ανθρωπιάς και 4.000 περίπου εθελοντές αιμοδότες.

Τη φλόγα της ανθρωπιάς υποδέχτηκε χθες ο Βόλος, συμμετέχοντας στην 15η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α., που πραγματοποιείται κατόπιν συνεργασίας του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη» και του Δήμου Βόλου, με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και δεκάδων εθελοντών.

Η φλόγα έφτασε στην είσοδο της πόλης επί της οδού Λαρίσης και άναψε στον βωμό επί της οδού Λαμπράκη στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, από την αντιδήμαρχο Βόλου Νατάσσα Μορφογιάννη, αρμόδια για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης, η οποία επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «η προσφορά και αλληλεγγύη είναι ο βασικός στόχος, στόχος και της κοινωνικής μέριμνας και προσωπικός μου στόχος». Παράλληλα αναφέρθηκε στην τράπεζα αίματος που δημιούργησε ο Δήμος Βόλου μέσω της κοινωνικής αλληλεγγύης. Η πρωτοβουλία υλοποιείται με συμπαραστάτες τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Αλληλεγγύη», τον «Ιππόκαμπο», τους «Μάγνητες τυφλούς» και πολλούς ακόμη συλλόγους. «Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να γίνονται τέτοιες δράσεις, για να θυμίσουν σε αυτούς που ήδη δραστηριοποιούνται στην προσφορά και να μαθαίνουν στους νεότερους, ότι μπορούμε να αφιερώσουμε λίγο από τον χρόνο μας για να σώσουμε μια ζωή, και δεν είναι απαραίτητο να είναι η ζωή η δική μας ή κάποιου συγγενή μας. Μπορούμε με το αίμα που θα δώσουμε, να σώσουμε ένα συνάνθρωπό μας» τόνισε η αντιδήμαρχος.

Η αντιδήμαρχος Νατάσα Μορφογιάννη άναψε τον βωμό της αλληλεγγύης

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, Ιγνάτιος Γελαγώτης, δήλωσε από την πλευρά του: « Σήμερα δεν περνάει από τον Βόλο απλά μια αναμμένη δάδα, αλλά μια φλόγα αγάπης και ουσιαστικά η ίδια η ελπίδα για ζωή. Σκοπός της λαμπαδηδρομίας και γενικότερα των εκδηλώσεων που τη συνοδεύουν, είναι να προσελκύσουμε περισσότερους συνανθρώπους μας, στο να συνειδητοποιήσουν τη σημασία να γίνουν εθελοντές αιμοδότες. Στην εποχή μας πρέπει όλοι να κατανοήσουμε ότι δίνοντας το χέρι και τη φλέβα μας για λίγα λεπτά, διώχνουμε τον θάνατο από έναν συνάνθρωπό μας».

Στη συνέχεια, οι λαμπαδηδρόμοι κάθε ηλικίας μετέφεραν τη φλόγα της αγάπης μέσω του παραλιακού μετώπου στο Νοσοκομείο του Βόλου και στη συνέχεια στο θεατράκι του πάρκου του Αναύρου, όπου ακολούθησε εκδήλωση με θέμα την αιμοδοσία.

Εθελοντές ζωής

Ενθερμος υποστηρικτής του εθελοντισμού και της προσφοράς ζωής ο Κώστας Κυριαζής, χρόνια «δρομέας υγείας» και εθελοντής αιμοδότης, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Δίνουμε το παρών σε κάθε εθελοντική πρωτοβουλία, και ειδικά σήμερα είναι προσφορά ζωής στον συνάνθρωπό μας. Ο καθένας μπορεί να γίνει εθελοντής αιμοδότης και πιστεύουμε ότι με την κινητοποίηση που κάνουμε, πολλοί θα ευαισθητοποιηθούν και θα γίνουν εθελοντές αιμοδότες, για να σωθούν όσοι έχουν ανάγκη από αίμα».

Ο νεαρός Μανώλης Βλάχος, μαθητής του 5ου Λυκείου Βόλου συμμετείχε στη χθεσινή λαμπαδηδρομία αλληλεγγύης μαζί με συμμαθητές του, εκφράζοντας την ένθερμη υποστήριξή του στην εθελοντική αιμοδοσία, ενώ υπογράμμισε ότι μέλη της οικογένειάς του είναι εθελοντές αιμοδότες. Ο ίδιος τόνισε ότι σκοπεύει να αναπτύξει ανάλογη δράση όταν ενηλικιωθεί, ενώ επισήμανε ότι «οι περισσότεροι δεν έχουν αντιληφθεί τη σημασία του εθελοντισμού, ότι πρέπει να αφιερώνουμε λίγο χρόνο και για τον συνάνθρωπό μας».

Ο 69χρονος Ανάργυρος Ζαφειρίου είναι δρομέας Υγείας και εθελοντής αιμοδότης, συμμετέχοντας για τρίτη χρονιά στη λαμπαδηδρομία αλληλεγγύης. «Όποιος μπορεί να δώσει αίμα, πρέπει να το προσφέρει με μεγάλη χαρά για τον συνάνθρωπό του, για την κοινωνία και για όλο τον κόσμο», είπε.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιμοδοτών Ιγνάτιος Γελαγώτης, στην υποδοχή της φλόγας με εθελοντή

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου