ΤΟΠΙΚΑ

Προτεραιότητα η ανάπτυξη του αλιευτικού καταφυγίου Χορευτού και του λιμανιού στον Αη Γιάννη

προτεραιότητα-η-ανάπτυξη-του-αλιευτι-301104

Στο πλαίσιο των συστηματικών παρεμβάσεων της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς – Μουρεσίου σε φορείς της κεντρικής Διοίκησης, ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης συναντήθηκε στην Αθήνα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας των προτάσεων ανάπτυξης του Αλιευτικού καταφυγίου Χορευτού και του λιμένα στον Αϊ – Γιάννη.

Η αξιοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων σε Αϊ – Γιάννη και Χορευτό, η μετατροπή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής σε υπεραξία και η διασύνδεση υποδομών και τομέων όπως η αλιεία και ο τουρισμός, αποτελούν προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή η οποία προχώρησε έγκαιρα στην αντιμετώπιση χρόνιων εκκρεμοτήτων των εγκαταστάσεων.

Πετυχαίνοντας υψηλό βαθμό ωριμότητας των διοικητικών και άλλων ενεργειών για να καλυφθούν τα κριτήρια αξιολόγησης της πρότασης, ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου προωθεί προς ένταξη το αλιευτικό καταφύγιο στο Χορευτό και το λιμάνι στον Αϊ – Γιάννη και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας οι υπηρεσίες του Δήμου ολοκληρώνουν τον φάκελο για την υποβολή της πρότασης.

Στο Υπ. Εσωτερικών

Επιπλέον, συνάντηση με τον ΓΓ του Υπ. Εσωτερικών κ. Κων. Πουλάκη είχε ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης, προκειμένου να εξεταστούν τα αιτήματα του Δήμου για χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης ζημιών από κακοκαιρίες.

Στη συνάντηση που έγινε σε πολύ θετικό κλίμα, ο κ. Κουτσάφτης ζήτησε τη συνδρομή του ΥΠΕΣ στην μεγάλη προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπιστούν ζημιές που προκαλούνται σε δίκτυα και υποδομές από ακραία καιρικά φαινόμενα και υπήρξε κατανόηση του Γεν. Γραμματέα ο οποίος για μια ακόμη φορά ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα της Δημοτικής Αρχής.

Στο Υπ. Οικονομικών

Συνεργασία με την Υφυπουργό Οικονομικών κα Κατερίνα Παπανάτσιου, είχε ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης για διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων η αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού Τελωνείου στην Νταμούχαρη.

Ο Δήμαρχος, παρουσιάζοντας την επικαιροποιημένη μελέτη για το συγκεκριμένο ακίνητο που θα μπορούσε να λειτουργεί ως Μουσείου ναυτικής παράδοσης και πολιτιστικός χώρος, ζήτησε από την κα Υφυπουργό να εξετάσει την πρόταση και να στηρίξει την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να αξιοποιήσει ένα σημαντικό ακίνητο και να αναβαθμίσει την περιοχή.

Προγραμματική για Βιολογικό

Υπεγράφη μεταξύ Περιφέρειας Θεσσαλίας και Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου προγραμματική σύμβαση για την ωρίμανση της μελέτης βιολογικού καθαρισμού και δικτύου αποχέτευσης στην Ζαγορά.

Παράλληλα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος προωθεί προς ένταξη και χρηματοδότηση σε νέα πρόσκληση για οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων, την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης των περιοχών Αι – Γιάννης, Παπά Νερό, Κισσός, σύμφωνα με μελέτη που είχε συνταχθεί επί δημαρχίας Λεβέντη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου