ΤΟΠΙΚΑ

Σχέδιο ανάπλασης της πλατείας Αναύρου

σχέδιο-ανάπλασης-της-πλατείας-αναύρο-302096

Απόφαση για την ανάπλαση της πλατείας Αναύρου έλαβε στη χθεσινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου.

Το σχέδιο ανάπλασης προβλέπει την δημιουργία μιας κεντρικής νησίδας με πλούσια φύτευση και την επέκταση των πεζοδρομίων προς τη θάλασσα. Στόχος η ομαλοποίηση της κυκλοφοριακής ροής και των συνθηκών στάθμευσης στην περιοχή.

Σύμφωνα με την επιτροπή, στην περιοχή μειώθηκε το επίπεδο οδικής ασφάλειας μετά τις παρεμβάσεις με διαγραμμίσεις των σημείων όπου επιτρέπεται η στάση αστικών λεωφορείων. «Οδηγοί του Αστικού ΚΤΕΛ σταθμεύουν τα λεωφορεία πέραν των χαραχθέντων ορίων και για χρονικά διαστήματα μεγαλύτερα των απαιτουμένων για την ακριβή επαναρρύθμιση των δρομολογίων, ενώ Ι.Χ. οχήματα, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, κινούνται ανορθόδοξα και σταθμεύουν άναρχα στην περιοχή», αναφέρεται στις διαπιστώσεις μετά από διαδοχικές αυτοψίες στην πλατεία Αναύρου, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Στο πλαίσιο της ανάπλασης προτείνεται επίσης η πιλοτική υλοποίηση κυκλικών δρομολογίων της γραμμής 1-3 και 3-1 με στόχο την αρτιότερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Με τον τρόπο αυτό, και η συγκέντρωση λεωφορείων στην πλατεία Αναύρου θα περιοριστεί, αλλά και οι επιβάτες της δημόσιας συγκοινωνίας θα εξυπηρετούνται καλύτερα.

Μετακίνηση μαθητών

Στην ίδια συνεδρίαση, αποφασίστηκε να προταθεί στο Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου τροποποίηση της γραμμής Νο 6 για την εξυπηρέτηση μαθητών των περιοχών Αϊβαλιώτικα, Πευκακίων και τμήματος Αλυκών στη μετακίνησή τους προς και από τα εκπαιδευτικά ιδρύματα 35ο Νηπιαγωγείο και 28ο Δημοτικό Σχολείο, που βρίσκονται στην περιοχή Αϊβαλιώτικα, μεταξύ των οδών Λευκωσίας – Παρμενίδου – Πάφου καθώς και το 4ο Γυμνάσιο και 4ο Λύκειο Βόλου, που βρίσκονται στην περιοχή της Νεάπολης μεταξύ των οδών Ύδρας – Νεαπόλεως – Κορδικτώνος – Τσαμαδού.

Οι κάτοικοι της περιοχής επισημαίνουν την απουσία μεσημεριανών δρομολογίων (στις 13:15 και στις 14:00) που να εξυπηρετούν τμήμα της περιοχής Αϊβαλιώτικα, λόφος Πευκακίων και βόρεια των Αλυκών για την επιστροφή των μαθητών.

Η πρόταση αφορά είτε στην προσθήκη μεσημεριανών δρομολογίων (13:15 και 14:00) είτε την προσθήκη νέων δρομολογίων (13:15 και 14:00) για την επιστροφή των μαθητών από το 4ο Γυμνάσιο και 4ο Λύκειο Βόλου προς τα Αϊβαλιώτικα και Αλυκές, με διαδρομή Λεωφ. Αθηνών – Λεωφ. Πευκακιών – Παπαδάκου – Αγησάνδρου – Ηρώων Πολυτεχνείου – Λεωφ. Αθηνών επιστροφή.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου