ΤΟΠΙΚΑ

Αγκαλιά για 500 άπορα παιδιά

αγκαλιά-για-500-άπορα-παιδιά-303365

Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα αλληλεγγύης που απηύθυνε το «Χαμόγελο του παιδιού» στην τοπική κοινωνία αλλά και ευρύτερα, για μια ακόμη φορά, προκειμένου να λάβουν τα αναγκαία για το σχολείο τα παιδιά σχολικής ηλικίας, από το σύνολο των 504 περιπτώσεων που στήριξε το «Χαμόγελο» το πρώτο εξάμηνο του 2017.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα παιδιά που υποστηρίζονται μαζί με τις οικογένειές τους, ανήκουν σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, από το νηπιαγωγείο μέχρι το λύκειο, ενώ όπως αναφέρει ο Γρηγόρης Λιογγαρίδης, υπεύθυνος για το «Χαμόγελο του παιδιού» στην περιοχή της Θεσσαλίας, πολλοί ανταποκρίθηκαν από όλες τις περιοχές της Θεσσαλίας, στο κάλεσμα συγκέντρωσης σχολικών ειδών.

Τα σχολικά, τσάντες, τετράδια, μολύβια, μπογιές και όλα τα αναγκαία διανεμήθηκαν ήδη στα άπορα παιδιά, ενώ στο μεταξύ, είναι πάγιες οι ανάγκες για γάλα και βρεφικές πάνες, που συγκαταλέγονται στα είδη πρώτης ανάγκης για πολλές οικογένειες που αναζητούν βοήθεια από το «Χαμόγελο του παιδιού».

«Υπάρχει ευαισθησία από τον κόσμο, παρόλο που οι εποχές είναι δύσκολες, ο κόσμος ανταποκρίνεται στον βαθμό των δυνατοτήτων του και είναι εμφανές ότι υπάρχει ευαισθησία στους ανθρώπους», επισημαίνει ο ίδιος.

Παράλληλα, υποβάλλονται πολλά αιτήματα φιλοξενίας παιδιών, που προέρχονται από οικογένειες που δεν μπορούν να τα θρέψουν, ενώ καταγράφηκαν 114 αιτήματα στήριξης για παιδιά με ιατρικά προβλήματα και αιτήματα από τη Θεσσαλία, τα οποία αφορούν σε φαρμακευτική αγωγή, ιατρική επίσκεψη, θεραπεία ή αποκατάσταση.

Στο μεταξύ, τα αιτήματα για βοήθεια αυξάνονται διαρκώς, ενώ αδειάζουν οι αποθήκες των κέντρων στήριξης. «Υπάρχει τεράστια έλλειψη τροφίμων και στο Κέντρο Στήριξης Οικογένειας Θεσσαλίας, τα οποία είναι αναγκαία για τις οικογένειες που στηρίζουμε κάθε μήνα» υπογραμμίζει ο κ. Λιογγαρίδης. Στο πλαίσιο αυτό αυξάνονται τα αιτήματα για είδη διατροφής μακράς διαρκείας, όπως μακαρόνια, ρύζι, λάδι, είδη πρωινού, λάδι, ξύδι, αλάτι, πουμαρό κ.λπ.

Το τηλέφωνο 2410 560900 είναι στη διάθεση όσων επιθυμούν να στηρίξουν ένα έργο ζωής, που στόχο έχει να χαρίσει χαμόγελο κι ελπίδα, φροντίδα και ασφάλεια, εκεί όπου περισσεύει η δυστυχία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου