ΤΟΠΙΚΑ

Παίρνουν τρόφιμα επιτέλους οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ

παίρνουν-τρόφιμα-επιτέλους-οι-δικαιο-303446

Στο τέλος της φθάνει η περίοδος υποχρεωτικής… «νηστείας» που επιβλήθηκε σε 2.556 οικογένειες της Μαγνησίας, δικαιούχους του ΤΕΒΑ (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για απόρους). Περί τους 10.259 πολίτες που δικαιούνται τρόφιμα και είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής, περιμένουν από τον Ιούλιο του 2016 για να γεμίσουν τα ράφια της κουζίνας τους. Η περίοδος αναμονής τελειώνει, με την αντιδημαρχία κοινωνικής μέριμνας να ανακοινώνει ότι η πρώτη δόση σε τρόφιμα και είδη καθαριότητας θα αποδοθεί στους δικαιούχους μετά 25 και 30 Οκτωβρίου.

Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα διάρκειας δύο χρόνων, ξεκίνησε στα τέλη του 2015 με ευθύνη του Υπουργείου Εργασίας, μέσω του οποίου έγιναν και οι διαγωνισμοί για την προμήθεια τροφίμων και ειδών καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος από το Υπουργείο, τη σκυτάλη παρέλαβε ο Δήμος Βόλου, ως επικεφαλής σύμπραξης για τους δήμους της Μαγνησίας. Προκήρυξε διαγωνισμό στις 17 Αυγούστου 2016, για την προμήθεια των ειδών που προβλέπεται να συνεχίσει να διανέμει στους δικαιούχους.

Συμμετέχοντες στο διαγωνισμό μπλόκαραν τη διαδικασία ασκώντας όλα τα ένδικα μέσα: ενστάσεις, προδικαστικές προσφυγές, ασφαλιστικά μέτρα. Η έκδοση της απόφασης επί των ασφαλιστικών μέτρων, άνοιξε τον δρόμο για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, αφού κρίθηκε από το δικαστήριο ότι τηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.

Σύμβαση ωστόσο υπογράφτηκε μόνο για τα μισά από τα 24 συνολικά είδη. Λάθη στα δικαιολογητικά των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό κατέστησαν «άγονο» το διαγωνισμό για ορισμένα από τα είδη που πρόκειται να διανεμηθούν.

Μέσω του διαγωνισμού που ολοκληρώθηκε έστω και για τα μισά είδη, θα γίνει η πρώτη διανομή στα τέλη Οκτωβρίου. «Πριν από τα Χριστούγεννα θα δοθεί και η β΄δόση στους δικαιούχους που περιμένουν πάνω από ένα χρόνο», ανέφερε η αντιδήμαρχος κοινωνικής μέριμνας, Νατάσσα Μορφογιάνννη.

Χθες, διευθετήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη διανομή των τροφίμων και ειδών καθαριότητας, που θα λάβουν οι δικαιούχοι. Θα παραλάβουν τρόφιμα όπως κοτόπουλα, χοιρινό, μοσχάρι, γάλα, δημητριακά, παιδικές κρέμες, είδη προσωπικής υγιεινής, κρεμοσάπουνα, σαμπουάν, μωρομάντιλα κ.α.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και νέος διαγωνισμός για τα είδη που κηρύχθηκαν άγονα, προκειμένου να αποδοθούν κι αυτά στους δικαιούχους.

Σημειώνεται ότι η διανομή θα γίνει μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου