ΤΟΠΙΚΑ

Ομερτά για ιδιαιτεράκηδες του δημοσίου

ομερτά-για-ιδιαιτεράκηδες-του-δημοσί-303460

Ανοιχτή πρόσκληση σε όποιον διαθέτει στοιχεία να τα προσκομίσει στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των «ιδιαιτεράκηδων» καθηγητών που υπηρετούν στα δημόσια σχολεία, απευθύνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Το θέμα είχε τεθεί υπόψη του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν μαζί του εκπρόσωποι των ιδιοκτητών φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης.

Ερωτηθείς για το θέμα, ο κ. Σαβελίδης εξήγησε ότι η πρακτική της προσέλκυσης μαθητών για ιδιαίτερα μαθήματα από εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο δημόσιο σχολείο δεν είναι μόνο παράνομη αλλά επιπλέον υποβαθμίζει το ίδιο το κύρος του δημοσίου σχολείου.

«Όποιος διαθέτει συγκεκριμένα στοιχεία θα πρέπει να τα προσκομίσει στη Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας για να κινηθούν οι προβλεπόμενες από τον Νόμο διαδικασίες», ανέφερε ο ίδιος. Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες προβλέπουν ένορκη διοικητική εξέταση για τη διερεύνηση των καταγγελλόμενων και σε περίπτωση επιβεβαίωσης ακόμη και παραπομπή του εκπαιδευτικού στο πειθαρχικό συμβούλιο.

Το θέμα με τους «ιδιαιτεράκηδες» καθηγητές δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνει στο προσκήνιο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Φαίνεται ότι έχει πάρει διαστάσεις.

Πληροφορίες που φτάνουν στα αυτιά εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε ιδιωτικά φροντιστήρια από τους ίδιους τους μαθητές, κάνουν λόγο για καθηγητές από το σχολείο, που τους πλησιάζουν και τους προτείνουν να κάνουν μαζί τους ιδιαίτερα μαθήματα.

Φαίνεται ότι ορισμένοι κάνουν μαθήματα από το πρωί έως το βράδυ, ακόμη και σε γκρουπ δύο και τριών μαθητών μαζί.

Τα ιδιαίτερα που προσφέρουν έναντι αμοιβής μερίδα εκπαιδευτικών του δημοσίου σχολείου, αφορούν σε μαθήματα όπως φυσική, χημεία, βιολογία, μαθηματικά, φιλολογικά.

Προς… άγρα μαθητών για ιδιαίτερα φαίνεται να βγαίνουν εκπαιδευτικοί ιδίως στα λύκεια, ωστόσο για το φαινόμενο επικρατεί «ομερτά». Γι’ αυτό και όσες προσπάθειες έγιναν κατά το παρελθόν προκειμένου να αποκαλυφθούν οι «ιδιαιτεράκηδες» του δημοσίου, έπεσαν στο κενό.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου