ΤΟΠΙΚΑ

Ματαίωση πλειστηριασμού ελλείψει πλειοδότη στο Ειρηνοδικείο Βόλου

ματαίωση-πλειστηριασμού-ελλείψει-πλ-303842

Μετά από πολύμηνες ματαιώσεις στη διαδικασία διενέργειας πλειστηριασμών λόγω των κινητοποιήσεων, τελικά χθες επιτράπηκε να εκτελεστεί στο Ειρηνοδικείο Βόλου μία μόνο εκποίηση ακινήτου.

Αυτή αφορούσε σε αίτημα ιδιώτη, και γι’ αυτό η Κίνηση Πολιτών Ενάντια στις Κατασχέσεις και τους Πλειστηριασμούς δεν εμπόδισε τη διενέργειά της, καθώς η Κίνηση απέχει από τη διαμαρτυρία, όταν επισπεύδοντες πλειστηριασμών είναι ιδιώτες και όχι τράπεζες ή το δημόσιο.

Η διαδικασία εκτελέστηκε κανονικά. Στο σφυρί βγήκε κατάστημα για οφειλή ύψους 3.620 ευρώ από μη καταβολή διατροφής. Η τιμή της πρώτης προσφοράς ήταν αυτή των 30.000 ευρώ, ωστόσο στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου δεν προσήλθε κανένας ενδιαφερόμενος και η διαδικασία ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδότη.

Παράλληλα, στο Ειρηνοδικείο Βόλου συνεχίστηκαν οι αντιδράσεις για την εκποίηση περιουσιακών στοιχείων λαϊκών οικογενειών.

Στα δικαστήρια Βόλου συγκεντρώθηκαν περίπου πενήντα άτομα, μέλη της Κίνησης κατά των Κατασχέσεων και Πλειστηριασμών.

Δεν επέτρεψαν να μπει στην αίθουσα κανένας συμβολαιογράφος και δικαστικός επιμελητής που είχαν εντολείς τράπεζες. Οι διεκπεραιωτές αποχώρησαν υπό την απειλή επεισοδίων, αν και στα δικαστήρια είχαν ληφθεί αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Οι εν λόγω πλειστηριασμοί που ματαιώθηκαν, αφορούσαν σε διαμέρισμα 42 τετραγωνικών μέτρων ιδιώτη με οφειλές σε τράπεζα ύψους 45.000 ευρώ και πέντε ακίνητα και τρία καταστήματα επαγγελματία με οφειλή ύψους 20.000 ευρώ.

Χθες ήταν προγραμματισμένοι να εκτελεστούν άλλοι δυο πλειστηριασμοί με αιτήματα ιδιωτών, όμως στο Ειρηνοδικείο δεν παρουσιάστηκε κανένας. Στη μία διαδικασία, όπως έγινε γνωστό, οι ιδιώτες βρήκαν συμβιβαστική λύση. Στην άλλη δεν έγινε γνωστό τι συνέβη.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου