ΤΟΠΙΚΑ

Σε νέα βάση τα ΤΕΠ στο Αχιλλοπούλειο

σε-νέα-βάση-τα-τεπ-στο-αχιλλοπούλειο-304752

ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Ενα από τα πρώτα νοσοκομεία στα οποία θα λειτουργήσει αυτόνομα το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών θα είναι το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου. Για τη στελέχωσή του προβλέπεται η πρόσληψη 6 μόνιμων ειδικευμένων γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, όπως ορίζει σε αυτές τις περιπτώσεις ο κανονισμός στελέχωσης των ΤΕΠ.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Η Διοίκηση του νοσοκομείου εκτιμά πως ο σχεδιασμός θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του χρόνου, ώστε από τον Ιανουάριο να μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, και να εξυπηρετούνται πιο άμεσα οι πολίτες χωρίς καθυστερήσεις, αλλά και με όλη την υποδομή διαθέσιμη.

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου, Ματθαίος Δραμητινός, μιλώντας σχετικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για τον σχεδιασμό που ήδη τίθεται σε εφαρμογή, είπε ότι «πρόκειται για μία σημαντικότατη εξέλιξη για το νοσοκομείο μας, αφού για πρώτη φορά θα αποκτήσει οργανωμένο λειτουργικά Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «σε συνδυασμό με τη λειτουργία της “νέας” Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και τις Τοπικές Μονάδες Υγείας που θα λειτουργήσουν στον Βόλο, θα οδηγηθούμε πραγματικά στην αποσυμφόρηση του νοσοκομείου μας».

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, έχοντας τη δέσμευση του Υπουργείου Υγείας για την πρόσληψη 6 μόνιμων γιατρών που θα στελεχώσουν το αυτόνομο τμήμα, έχει ήδη ξεκινήσει την προεργασία ώστε παράλληλα με τη διαδικασία της πρόσληψής τους να διευθετηθούν και τα ζητήματα που αφορούν στη θέσπιση κανονισμού εσωτερικής λειτουργίας του νέου αυτόνομου τμήματος. «Ο καθένας θα ξέρει τα καθήκοντά του και το τμήμα θα λειτουργεί αυτόνομα, προσφέροντας τις καλύτερες υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς», πρόσθεσε ο κ. Δραμητινός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά τις ειδικότητες των γιατρών που θα προσληφθούν για να στελεχώσουν το νέο τμήμα, αυτοί θα είναι παθολόγος, ορθοπεδικός, χειρουργός, καρδιολόγος και γιατρός ΜΕΘ, οι οποίοι και θα είναι ασφαλώς εκπαιδευμένοι, όπως τονίστηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, στην επειγοντολογία (επείγουσα ιατρική) στα πρότυπα του εξωτερικού, για να μπορούν να διαχειριστούν κρίσιμα περιστατικά.

Σημειώνεται πως με το υπάρχον καθεστώς, στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Βόλου κυρίως απασχολούνται ειδικευόμενοι, ενώ οι ειδικευμένοι πρέπει να καλύπτουν συγχρόνως την κλινική και τα Επείγοντα, με αποτέλεσμα να προκαλούνται σημαντικές δυσλειτουργίες τόσο στη λειτουργία των Κλινικών όσο και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Πάντως στο πλαίσιο των αλλαγών θα εξεταστεί αν θα πρέπει να υπάρξουν και τροποποιήσεις κτιριακού τύπου, ώστε το ΤΕΠ να έχει μια απολύτως ανεξάρτητη λειτουργία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου