ΤΟΠΙΚΑ

Εξιχνιάστηκε απάτη σε βάρος 74χρονης

εξιχνιάστηκε-απάτη-σε-βάρος-74χρονης-304771

Συγκέντρωσαν προσωπικά στοιχεία 74χρονης στα Τρίκαλα και στη συνέχεια με πλαστογραφημένη ταυτότητα και εξουσιοδότηση που απέσπασαν με απάτη, έκαναν αναλήψεις χρημάτων από λογαριασμούς της.

Το περιστατικό αφορά σε δύο ημεδαπούς ηλικίας 39 και 42 ετών, οι οποίοι προκειμένου να επιτύχουν το στόχος τους αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν και συμβολαιογράφο του Βόλου και δεύτερο συμβολαιογράφο των Τρικάλων.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Τρικάλων συνέλαβαν τους δύο δράστες, οι οποίοι κατηγορούνται για απάτη, πλαστογραφία και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης τετελεσμένης και σε απόπειρα.

Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος τριών συνεργών τους δύο ημεδαπούς, έναν άνδρα 46 ετών και μία γυναίκα 82 ετών, καθώς και έναν υπήκοο Αλβανίας αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Από την περαιτέρω προανάκριση προέκυψε ότι οι δύο δράστες συγκέντρωσαν τραπεζικούς λογαριασμούς, βιβλιάρια τραπέζης και φωτοαντίγραφα δελτίου ταυτότητας και στη συνέχεια προμηθεύτηκαν πλαστή ταυτότητα με τα στοιχεία της 74χρονης και φωτογραφία της 82χρονης συνεργού της.

Στη συνέχεια, εξαπάτησαν συμβολαιογράφο της πόλης των Τρικάλων, ο οποίος τους εξέδωσε ειδικό πληρεξούσιο προς διευκόλυνση του παραπάνω σκοπού τους. Κατάφεραν έτσι και έκαναν από λογαριασμούς της 74χρονης δύο αναλήψεις, η μία 1.800 ευρώ και η δεύτερη 15.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου