ΤΟΠΙΚΑ

Προφυλακιστέος ο 26χρονος για τις 1.000 δόσεις κοκαΐνης

προφυλακιστέος-ο-26χρονος-για-τις-1-000-δόσε-305823

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν χθες στην Ανακρίτρια Βόλου για να απολογηθούν για τις πράξεις τους, οι δύο συλληφθέντες για διακίνηση 1.000 δόσεων κοκαΐνης

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εκ των συλληφθέντων, ο 26χρονος υπήκοος Αλβανίας που οδηγούσε το Ι. Χ., μέσα στο οποίο εντοπίστηκαν τα ναρκωτικά, αποδέχτηκε μόνο την πράξη της μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.

Δεν αγόρασε την κοκαΐνη, όπως φέρεται να υποστήριξε, ούτε την κατείχε, ενώ δήλωσε χρήστης.

Οι εξηγήσεις ωστόσο που έδωσε δεν έπεισαν. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα – ανακρίτριας, ο 26χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο δεύτερος συλληφθείς μετά από την απολογία του. Ο 41χρονος Αλβανός, συνεπιβάτης του 26χρονου, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν είχε απολύτως καμία ανάμειξη στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε ότι πήγε στην Αθήνα για βόλτα, δίχως να γνωρίζει το παραμικρό για την υπόθεση για την οποία κατηγορείται.

Ο 41χρονος υποστήριξε ότι εργάζεται ως ελαιοχρωματιστής εδώ και πολλά χρόνια στον Βόλο και μεγαλώνει με μόχθο τα δυο του παιδιά.

Με τον συγκατηγορούμενό του έχει συγγενική σχέση, καθώς τυγχάνει ξάδερφος της συζύγου του. Όταν του ζήτησε να πάνε στην Αθήνα δεν εποπτεύθηκε, όπως φέρεται να υποστήριξε, ότι το ταξίδι θα είχε σχέση με ναρκωτικά.

Ο 41χρονος αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να γίνει η δίκη, υπό τους όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο οικείο αστυνομικό τμήμα και καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 3.000 ευρώ.

Οι δύο άνδρες είχαν συλληφθεί την Κυριακή το βράδυ στον Βόλο σε μπλόκο του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών.

Στον εξονυχιστικό έλεγχο που ακολούθησε, εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, επιμελώς κρυμμένες, δύο ποσότητες κοκαΐνης βάρους 100 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες προχθές Δευτέρα είχαν λάβει 24ωρη προθεσμία για να απολογηθούν για τις πράξεις τους.

Χθες στις απολογίες τους στα δικαστήρια Βόλου, η παρουσία συγγενών τους που ήταν αισθητή, αλλά και αστυνομικοί είχαν λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Η ποσότητα της κοκαΐνης που εντοπίστηκαν να έχουν οι δύο δράστες, είναι μία από τις μεγαλύτερες που έχει κατασχέσει το Τμήμα Δίωξης εδώ και πολλά χρόνια.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου