ΤΟΠΙΚΑ

Τράπεζα αίματος δημιουργούν οι έμποροι του Βόλου

τράπεζα-αίματος-δημιουργούν-οι-έμπορ-306969

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει μεθαύριο Τετάρτη ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών «Η Αλληλεγγύη».

Στόχος του είναι να μπορεί να χορηγεί δωρεάν αίμα σε όσους το έχουν ανάγκη και να βοηθήσει τους εμπόρους και επιχειρηματίες σε δύσκολες στιγμές.

«Το καθήκον είναι ιερό, δίνουμε λίγο αίμα για να σώσουμε ζωές, να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη, να δείξουμε έμπρακτα το αίσθημα αλληλεγγύης και συναδελφικότητας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του και προτρέπει:

«Ας διαθέσουμε δέκα λεπτά από το χρόνο μας μεθαύριο Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρες 9:00. – 13:00, στον εξωτερικό χώρο του ιερού ναού Αγ. Νικολάου».

Όσοι έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αίμα, δηλαδή δεν πάσχουν από κάποια σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια ή χρόνιο νόσημα και είναι άνω των 18 ετών, θα ήταν φρόνιμο, υπογραμμίζει, το βράδυ πριν την αιμοδοσία να έχουν κοιμηθεί τουλάχιστον 6 ώρες, να μην έχουν καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και να έχουν φάει ένα καλό πρωινό λίγες ώρες πριν.

Να επισημανθεί ότι η πρόσκληση δεν αφορά μόνο τους εμπόρους, επιχειρηματίες και τα συγγενικά τους πρόσωπα αλλά και όσους επιθυμούν να συμβάλλουν στην προσπάθεια δημιουργίας “Τράπεζα Αίματος Ε.Σ.Β.”».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου